Darko Rundek

Vođa uticajnog zagrebačkog novotalasnog sastava Haustor, Darko Rundek prvi put se predstavio samostalno 1997. godine albumom “Apokalipso”, istinskim kaleidoskopom različitih stilova koji je brzo stekao poštovanje publike i kritike. Velike Haustorove pesme poput “Ene”, “Šejna” ili “Bi mog’o da mogu” dostojno su nasledile “Apokalipso”, “Grane smo na vjetru”, “Senor”…

Autor, pevač i gitarista Darko Rundek je zatim objavio “U širokom svijetu” (2000), a za sledeći album “Ruke” (2002)  iza sebe je okupio mnogoljudni Cargo orkestar sa kojim je snimio i “Mhm a-ha oh yeah da-da” (2006), kao i žive albume “Zagrebačka magla” (2004) i “Live u Domu omladine” (2008).

Uvek spreman na eksperiment, Rundek se potom odlučio za svedeniju formu Rundek Cargo Trija (sa violinistkinjom Isabel Catala i multiinstrumentalistom Dušanom Ducom Vranićem) sa kojim je objavio albume “Plavi avion” (2010) i “Mostovi” (2015).

Povodom 20 godina od izlaska albuma “Apocalypso”, Rundek je ponovo okupio veliki prateći bend nazvan Ekipa, sa kojim je 15. juna 2017. godine održao najveći samostalni koncert u karijeri pred 10.000 posetilaca beogradskog stadiona “Tašmajdan”. Usledili su brojni koncerti u regionu, a u stigli su i singlovi “Tamni jorgovan”, “Crni dusi”, “Barbara” i “Pješčane oluje”.

Ekipu čine bubnjar Silvio Bočić, kontrabasista Roko Crnić, vibrafonista i udaraljkaš Miro Manojlović, trubač Igor Pavlica, tenor saksofonistkinja Ana Kovačić, multiinstrumentalista Dušan Vranić Duco i sa violinom Isabel.

“Naravno da nam je važna svaka reakcija publike. Koncert je događaj koji objedinjuje muzičare i publiku u nečem što ne pripada ni jednima ni drugima”, rekao je Darko Rundek.

“Sanjam”

“Ruke”

“Apokalipso”

“Sejna”

“Uzalud pitas”

“Makedo”

“Sanjam”

“Ruke”

“Apokalipso”

“Sejna”

“Uzalud pitas”

“Makedo”

video/album

Mostovi