Idi na sadržaj

Darko Rundek

Vođa uticajnog zagrebačkog novotalasnog sastava Haustor, Darko Rundek prvi put se predstavio samostalno 1997. godine albumom “Apokalipso”, istinskim kaleidoskopom različitih stilova koji je brzo stekao poštovanje publike i kritike. Velike Haustorove pesme poput “Ene”, “Šejna” ili “Bi mog’o da mogu” dostojno su nasledile “Apokalipso”, “Grane smo na vjetru”, “Senor”…
 
Autor, pevač i gitarista Darko Rundek je zatim objavio “U širokom svijetu” (2000), a za sledeći album “Ruke” (2002)  iza sebe je okupio mnogoljudni Cargo orkestar sa kojim je snimio i “Mhm a-ha oh yeah da-da” (2006), kao i žive albume “Zagrebačka magla” (2004) i “Live u Domu omladine” (2008).
 
Uvek spreman na eksperiment, Rundek se potom odlučio za svedeniju formu Rundek Cargo Trija (sa violinistkinjom Isabel Catala i multiinstrumentalistom Dušanom Ducom Vranićem) sa kojim je objavio albume “Plavi avion” (2010) i “Mostovi” (2015).
Povodom 20 godina od izlaska albuma “Apocalypso”, Rundek je ponovo okupio veliki prateći bend nazvan Ekipa, sa kojim je 15. juna 2017. godine održao najveći samostalni koncert u karijeri pred 10.000 posetilaca beogradskog stadiona “Tašmajdan”. Usledili su brojni koncerti u regionu, a u stigli su i singlovi “Tamni jorgovan”, “Crni dusi”, “Barbara” i “Pješčane oluje”.
 
Ekipu čine bubnjar Silvio Bočić, kontrabasista Roko Crnić, vibrafonista i udaraljkaš Miro Manojlović, trubač Igor Pavlica, tenor saksofonistkinja Ana Kovačić, multiinstrumentalista Dušan Vranić Duco i sa violinom Isabel.
Naravno da nam je važna svaka reakcija publike. Koncert je događaj koji objedinjuje muzičare i publiku u nečem što ne pripada ni jednima ni drugima” – Darko Rundek.
https://www.facebook.com/darko.rundek.official/