Zvonko Bogdan u Sava centru 14. novembra

17.10.2008

Rodonačelnik panonske šansone i kralj tamburaškog evergrina Zvonko Bogdan sprema se da beogradskoj publici priredi još jedan nezaboravan koncert, ovaj put nazvan „Veče za tamburu”, 14. novembra u „Sava centru”, u organizaciji Long Play.

Ulaznice za koncert tamburaške legende i kralja bećarca koštaju 800, 1.000, 1.200 i 1.500 dinara, a mogu da se kupe na blagajni „Sava centra” i prodajnim mestima „Bilet servisa” i „Eventima”. Sa Bogdanom će nastupiti orkestar 16 tamburaša sa Petrovaradina, a pored pesama „Ko te ima, taj te nema”, „Prošle su mnoge ljubavi”, „Ne mogu se setiti leta”, Zvonko Bogdan namerava da otpeva i svoje autorske pesme koje su odavno postale tradicionalne.

„Ja kroz stihove pričam o životima. Trudim se da uz sebe imam dobre svirače koji će te priče da dočaraju, da doprinesu da vidite sliku“, kaže Bogdan na čijim koncertima „nema ni putovnica, ni pasoša, nije važno ko je kakve veroispovesti, a putuje se pesmom, melodijom, glazbom i muzikom od Visokih Tatri do Balkana, od Zagorja do Karpata”.

Višedecenijska karijera Zvonka Bogdana posebno je dobila na zamahu, naročito kod mlađe publike, nakon velikog hita iz 2003. godine „Ko te ima, taj te nema”, čiji je koautor vođa „Garavog sokaka” Bane Krstić.

„Pesma ‘Ko te ima, taj te nem’ izvanredno se uklopila u tematiku pesama koje izvodim, a uz Krstićevu dozvolu uz male korekcije melodije, imala je prilike da uđe u sve domove, i što je još važnije i u srca i uho mladih ljudi“, kaže Zvonko Bogdan.