Darko Rundek snima album u Novom Sadu

16.10.2008

Darko Rundek

Hrvatski muzičar Darko Rundek trenutno boravi u Novom Sadu gde snima album sa muzikom koju je radio za predstavu „Brod za lutke“ Srpskog narodnog pozorišta.

Rundek od 12. do 19. oktobra u studiju „Matriks“ u Veterniku snima 12 songova za album „Brod za lutke“ koji bi trebalo da bude objavljen 1. novembra. Za sada nije predviđeno da album „Brod za lutke“ ide u širu distribuciju, već će ga biti samo u prodavnici SNP-u u Novom Sadu i prodava?e se eventualno u gradovima u kojima predstava bude gostovala.

Nekadašnji vođa Haustora napisao je muziku za songove iz mračne bajke o svetu odrlaslih „Brod za lutke“ dramske spisateljice Milene Marković koju je režiserka Ana Tomović premijerno postavila 24. septembra u SNP-u.

„Na albumu će se naći songovi iz predstave kao što su ‘Pucpurica’, ‘Ti radiš što nitko nije’, ‘Patuljački rep’, ali tu je i jedna dječja pjesma koju sam napisao vrlo davno. To je zapravo moja prva stvar koju sam komponirao sa 15 ili 16 godina, ali ne zvuči dječje, dapače, zvuči vrlo staro i mudro“, kaže Rundek za Long Play.

Osim nekih horskih deonica Rundekov glas se neće čuti na albumu pošto su pevačke dužnosti, kao i u predstavi, poverene glumcima Jasni Đurišić, Draginji Voganjac, Milici Grujičić, Radoju Šupiću, Nenadu Pešinaru i Radovanu Vujoviću.

Sa Rundekom koji svira gitaru, u studiju su se našli muzičari iz orkestra koji u SNP-ovoj predstavi uživo izvodi muziku.

„Stilski sam se dao voditi duhom tekstova i stilom predstave. Dramski tekst mi se činio izazovan, Milenu Marković sam upoznao prije nekoliko godina i zavolio njenu poeziju, to su bili dovoljni razlozi da prihvatim suradnju“, kaže Rundek.