Novi Marizin spot „Rosa Branca“

18.10.2008

Mariza

Portugalska fado pevačica Mariza, pred dolazak u Srbiju za koncerte 2. decembra u Beogradu i 3. decembra u Novom Sadu, snimila je singl-spot „Rosa Branca“, prvi sa nedavno objavljenog albuma „Terra“.

Novi spot „Rosa Branca“ trenutno najznačajnije svetske fado pevačice, jedinstvenog i bogatog glasa, prepoznatljive po plavoj kratkoj kosi, može se pogledati na njenoj zvaničnoj strani www.myspace.com/fadomariza i www.mariza.com.

U raskošnoj i elegantnoj crnoj haljini Mariza u spotu peva i pleše uz neizbežnu belu ružu na podu starinskog zdanja u Portugalu, gde se mogu videti gitaristi i plesači u tradicionalnim portugalskim nošnjama.

Četvrti album „Terra“ Mariza trenutno promoviće na svetskoj turneji u okviru koje će u organizaciji Long Play-a pevati 2. decembra u Sava centru u Beogradu i 3. decembra u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Ulaznice za koncert Marize 2. decembra u Beogradu u prodaji su po ceni od 1.600, 1.800 i 2.000 dinara na blagajni Sava centra, i preko prodajnih mreža IPS media ( u Beogradu to je Billet servis, Mamut, Merkator i Delta City), kao i preko Ticket servisa, Ticketline-a i Eventima. Uskoro će biti saoptene cene i način prodaje ulaznica za Marizin novosadski koncert 3. decembra.

Mariza se vraća u Srbiju posle rasprodatih koncerata u Sava centru 2005. i 2006. godine.

Pevajući fado, specifičnu portugalsku muziku koju karakterišu strast, tuga, ljubomora i žalost., Mariza se poigrava sa uticajima džeza, flamenka, latino i afričkih zvukova na albumu „Terra“, za koji kaže da otvara novo poglavlje u njenoj karijeri, započetoj svetski uspešnim albumima „Fado en mim“ (2001), „Fado Curvo“ (2003) i „Transparente“ (2005).

„Tokom sedam godina imala sam priliku da otkrijem ljude i kulture. Posmatrala sam i slušala. Htela sam da im ovim albumom pokažem svoj napredak kao pevačice i čoveka. Novi album odlučila sam nazvati ‘Terra’ (Zemlja). Možda zato što čvrsto stojim na zemlji i što je snimanje albuma bilo kao muzičko putovanje. Želim pevati svetu, ali znam da ću se uvek vraćati kući svojim korenima“, kaže Mariza.