Živa p**ka u Srbiji

28.07.2009

Let 3

Riječki alternativci Let 3 su preko Dallas Recordsa posle Hrvatske objavili ovih dana i u Srbiji dvostruki CD koncertni album „Živa p**ka“, audio varijantu njihovog kod regionalne kritike i publike uspešnog istoimenog spektakularnog koncertnog DVD-ija.

„Ovo je još duže izdanje od samog DVD, jer smo sa njega bili prisiljeni četiri-pet pesama izrezati van, jer fizički nije stalo na DVD. Pa koncert je trajao dva i po sata! Sada smo se odlučili za CD koji će prikazati kompletan koncert u ‘Harteri'“, kaže basista Damir Martinović-Mrle.

DVD „Živa p**ka“ sniman je u riječkom klubu „Hartera“ gde su svirkom Let 3 pre dve godine proslavljali dve decenije karijere, a promociju u Srbiji imao je u aprilu na spektakularnom audio-vizuelnom koncertu u Domu omladine Beograda.

Pred beogradsku publiku Let 3 se vraćaju 15. avgusta nastupom na „Beer festu“ i to opet sa novim izdanjem iza sebe – CD-om „Živa p**ka“!

Iz Dallasa navode da CD, kao i ranije DVD, toliko verno prenosi sviračke veštine Let 3 „da ćete pomisliti da ste u prvom redu koncerta i da vam upravo netko pada na glavu“.

„Bilo da se radi o pesmama s ‘Two Dogs Fuckin’’ (‘Izgubljeni’, ‘Sam u vodi’, ‘Ne trebam te’…), ‘El desperada’ (‘Vjeran pas’, ‘Fuck Famiglia’…) i ‘Peacea’ (‘Kontinentio’, ‘Droga’, ‘Nafta’) ili s albuma u poslednjih 10 godina na kojima se ustalila postava sa livea ‘Jedina’ (‘Drama’, ‘Profesor Jakov’, ‘Artemida’, ‘Ženu varam’…) i ‘Bomabardiranje Srbije i Čačka’ (‘Ero s onoga svijeta’, ‘Dijete u vremenu’, ‘Sokol’, ‘Kurcem u čelo’…) ‘Živa p**ka’ zvuči kao moćna i kompaktna celina koja pokazuje usviranost, vernost fanova i autorsku kvalitetu grupe u čijem repertoaru se već nalazi tridesetak velikih hitova“, kaže Dallas.