Profesor Sekson doveo Pušače u Banju

29.07.2009

Zabranjeno pušenje

Zabranjeno pušenje predvođeno novopečenim profesorom istorije Sejom Seksonom treći put ove godine gostuje u Srbiji večerašnjim (21:00) koncertom na Letnjoj pozornici Vrnjačke Banje. Ulaznica je samo 400 dinara.

„Vrijeme je da se malo okrijepimo i popravimo svoju zdravstvenu sliku. Biće to prvi put da sviramo u Vrnjačkoj Banji, pa ćemo ponuditi raji rekapitulaciju naših starih stvari. Znači rani radovi, splet pesama i igara s prostora bivše Jugoslavije“, najavljuje profesor istorije.

Koncert u mineralnim kupkama bogatoj Vrnjačkoj Banji, biće prvi otkako je pretprošle nedelje Sekson diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu sa radom „Crk’o Maršal? Sukob omladinske supkulture i jugoslavenske službene politike osamdesetih godina 20. stoljeća“.

Rad je nazvan po čuvenoj aferi, kada je dvosmislena izjava o prestanku rada pojačala na koncertu u Rijeci, Zabranjeno pušenje dovela u neprilike sa sudovima i policijom komunističke Jugoslavije.

„Koncert u Vrnjačkoj Banji biće mi prvi otkako imam visoku stručnu spremu. Nadam se da će mi menadžer sada malo dići platu. Ako ne, bar mi je utjeha da me članovi benda zovu ‘cijenjeni profesore’. Moj autoritet kod njih je skočio za cijelih dva posto“, otkriva profesor Sekson.

U aprilu bend je pohodio hram kulture mladih u Beogradu – Dom omladine, nedavno su imali stadionsku svirku u banatskom mestu Starčevo, a u petak Zabranjeno pušenje prvi put u karijeri nastupa u lekovitoj Vrnjačkoj Banji.