Rundek o saradnji sa Borisom Kovačem

04.08.2009

Nedavni saobraćajni udes Borisa Kovača i njegovog benda La Campanella sprečio je saradnju sa Darkom Rundekom i Cargo triom na nekoliko zajedničkih koncerata planiranih tokom juna i jula u Rusiji, Hrvatskoj i Italiji.

„Sudbina je imala drugačije planove, Boris i bend su imali auto udes koji ih je onemogućio do kraja leta. Cargo je odsvirao ruske i hrvatske koncerte, ali svirke u Italiji nisu održane“, kaže se na zvaničnoj strani www.darko-rundek.com.

Kovačeva nezgoda ipak nije sprečila početak saradnje dvojice vršnih muzičara i njihovih bendova, pošto su pre nesuđene zajedničke turneje, održali jednonedeljnu probu u selu Bukovac kod Novog Sada.

„Proba je označila početak saradnje između Rundek Cargo Tria i Borisa Kovača & La Campanelle. U odličnoj akustici Borisovog studija u staroj seoskoj kući sa dvorištem pokrivenim lišćem, dva benda i dva autora su se susrela da istraže tačke međusobne rezonance“, ističe se na strani Darka Rundeka.

Kako se kaže, Rundek i Kovač su sastavili set koji je trebalo da čini treći deo zajedničkih koncerata tokom leta u Rusiji, Hrvatskoj i Italiji.

Kovač je ranije bio otkrio da su koncerti trebali trajati dva i po sata, unutar kojih bi Rundek Cargo Trio svirao prvi deo, njegova La Campanella drugi, dok bi u trećem delu zasvirali zajedno.

„U dva i po sata izvedbe…dva sveta bi se uporedila međusobno, kontrapunktirala, umrežila, fuzionisala u nešto novo i onda opet razdvojila“, najavljivao je Kovač.