Mile u filmu o nemačkom bokseru

05.08.2009

Frontmen zagrebačkog Hladnog piva Mile Kekin trebalo bi da se pojavi u maloj ulozi u filmu koji se bavi životom slavnog nemačkog boksera Maksa Šmelinga (Max Schmeling).

Posle malih uloga u hit seriji „Bitange i princeze“, filmu „Nije kraj“ i nedavno u Puli premijerno prikazanoj komediji „Vjerujem u anđele“, Mile se otisnuo u novu glumačku pustolovinu u junu kada je nemački reziser Uve Bol snimao deo „Maksa Šmelinga“ u Zagrebu.

„To je kratka uloga od jedno pet-šest rečenica. Glumim vlasnika teretane u koju Šmeling dolazi nakon što mu je karijera boksača stala, a on se ponovo želi vratiti u ring… Zagreb glumi Njujork tridesetih godina“, kaže Mile.

Poznati panker Bolovim filmom dobija prvi priliku da glumi na nemačkom jeziku (Mile je inače profesor tog jezika i radio je svojevremeno u jednoj zagrebačkoj školi).

Bol, inače izuzetno nepopularan kod kritičara (koji redovno sahranjuju njegove filmove poput „Alone in the Dark“, 2005), za naslovnu ulogu „Maksa Šmelinga“ angažovao je Henrija (Henry) Maskea. U filmu osim Mileta trebalo bi da se pojave i hrvatski glumci Vili Matula, Sven Medveček, Barbara Prpić, kao i bokseri Stipe Drviš i Željko Mavrović.

Svetski prvak u teškoj kategoriji Šmeling (1905-2005) je ostao upamćen po legendarnim mečevima u kojima je napre pobedio 1936. godine, a potom 1938. izgubio od afro-američkog boksera Džoa Luisa (Joe Louis). Mečevi su poslužili obim stranama kao moćno medijsko oružje u klimi rastućeg antagonizma između nacističke Nemačke i SAD.