Let 3 u Šapcu kraj Save – besplatno!

06.08.2009

Let 3

Riječki alternativci Let 3, dan pre nastupa na Bir festu u Beogradu, održaće koncert 14. avgusta u Šapcu, gde bi trebalo da dođu pojačani za dvojicu svojih mađioničara, jednog folk pevača i ostala čudesa svakojaka.

Pola godine od spektakla za uvo, oko i nos u Domu omladine Beograda, provokativna, ali nadasve duhovita družina pevača Zorana Prodanovića-Prlje i basiste Damira Martinovića-Mrleta nastupiće u okviru šabačkog letnjeg festivala u petak (23.00) u staroj tvrđavi grada na Savi. Ulaz na sve koncerte šLF-a je besplatan.

Šta Let 3 pripremaju šabačkoj publici? Reprizu iz Doma omladine sa pričljivim robotom i divovskim falusima? Privoljavanje publike da majuče i laje? Ili samo tradicionalno lekovito ispaljivanje čepova iz stražnjica (članova Let 3, ne publike)? Ostaje da se vidi…

Gostovanja u Šapcu i potom 15. avgusta na Beer festu na beogradskom Ušću, prilika su da Let 3 promovišu u Srbiji nedavno objavljen dvostruki CD koncertni album „Živa pička“ (Dallas), audio varijantu njihovog kod regionalne kritike i publike uspešnog istoimenog spektakularnog koncertnog DVD-ija (2008).

Na šabačkom letnjem festivalu od 12. do 15. avgusta nastupa poslednje večeri Darko Rundek i Cargo orkestar. Festival će ugostiti i Gremline, koji sviraju obrade ugaslog šabačkog pank sastava Goblini, beogradski Van Gog, rege Del Arno bend, vlasnike „Bučavog lepca“ S.A.R.S. i druge.