U Vrnjačkoj Banji Zabranjeno pušenje

22.07.2009

Zabranjeno pušenje

Zabranjeno pušenje će 31. jula na Letnjoj pozornici u Vrnjačkoj Banji održati prvi koncert na čelu sa novopečenim profesorom istorije Sejom Seksonom, koji je prošle nedelje diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

„To će mi biti prvi koncert otkako imam visoku stručnu spremu. Nadam se da će mi menadžer (Dario Vitez) sada malo dići platu. Ako ne, bar mi je utjeha da me članovi benda zovu ‘cijenjeni profesore’. Moj autoritet kod njih je skočio za cijelih dva posto“, otkriva profesor Sekson.

Frontmen Pušača je diplomirao sa radom „Crk’o Maršal – Sukob omladinske supkulture i jugoslavenske službene politike osamdesetih godina 20. stoljeća“, u kom progovara i o čuvenoj aferi, kada je dvosmislena izjava o prestanku rada pojačala na koncertu, bend dovela u neprilike sa sudovima i policijom komunističke Jugoslavije.

Sa novopečenim profesorom na čelu Zabranjeno pušenje u Srbiji nastavlja svoju prosvetno-odgojnu misiju svirkama na raznolikim i zanimljivim lokacijama. U aprilu su pohodili hram kulture mladih u Beogradu – Dom omladine, nedavno su imali stadionsku svirku u banatskom mestu Starčevo, a u petak Zabranjeno pušenje prvi put u karijeri nastupa u lekovitoj Vrnjačkoj Banji.

„Vrijeme je da se malo okrijepimo i popravimo svoju zdravstvenu sliku. Biće to prvi put da sviramo u Vrnjačkoj Banji, pa ćemo ponuditi raji rekapitulaciju naših starih stvari. Znači rani radovi, splet pesama i igara s prostora bivše Jugoslavije“, najavljuje profesor istorije.

Zabranjeno pušenje svira 31. jula od 21:00 na Letnjoj pozornici u Vrnjačkoj Banji. Ulaznica je 400 dinara.