Bajaga proslavlja Novu godinu u Rijeci

20.07.2009

Bajaga i Instruktori

Bajaga i Instruktori u slavljeničku turneju na prostoru bivše Jugoslavije kojom obilježavaju 25 godina rada uvrstili su još neke nove datume, među kojima je i nastup na dočeku Nove godine na gradskom trgu u Rijeci.

Bend Momčila Bajagića posle kraćeg letnjeg odmora obnavlja aktivnosti 22. avgusta u Rovinju (Monvi), svirkom koja je prvobitno bila planirana za početak jula ali je bila odložena zbog kiše.

Na slavljeničkoj turneji povodom četvrt veka izlaska prvenca „Pozitivna geografija“, Bajaga i Instruktori se vraćaju u Srbiju 29. avgusta za ranije najavljenu svirku u Bojčinskoj šumi, a novina su svirke 1. septembra na gradskom trgu u Subotici, Cirihu 10. oktobra i 6. novembra u Ormožu.

Kako smo ranije najavili, Bajaga i Instruktori na slavljeničkoj turneji jedan od najvećih koncerata održaće 20. novembra u dvorani „Dražen Petrović“ u Zagrebu, gradu koji ima posebno značenje za Bajagu pošto je ovde 12. aprila 1984. godine održao prvi samostalni koncert u karijeri promovišući u klubu Kulušić tada upravo izašli prvenac „Pozitivna geografija“.

„U Kulušiću smo nastupili samo kao Bajaga i bend. Urednik u Kulušiću je bio Dražen Vrdoljak, stvarno genijalac čovek. Imao je neku redovnu foru sa svirkama, čuo je album, dopao mu se i pitao me ‘možeš da skupiš neki bend i dođeš’. Kulušić je primao nekih 500-600 ljudi, a pravo da kažem bilo ih je 200-300. Ali stvarno je bilo fantastično, jer nikad pre toga nisam svirao sam. Već sledeći put kroz dva-tri meseca imao sam rasprodana dva komada u Kulusicu“, priseća se Bajaga.

Promoter DIK najavio je da će se ulaznice za zagrebački koncert Bajage i Instruktora naći u prodaji od septembra. Osim Zagreba od ranije je poznat datum još jednog velikog koncerta na slavljeničkoj turneji – to je 28. novembar u ljubljanskoj dvorani Tivoli.

„Mi često sviramo u Sloveniji i Ljubljani, ali sada smo na turneji povodom 25 godina od izlaska albuma „Pozitivna geografija“ i svaki koncert ima posebnu draž. Svaka svirka ima taj neki element slavljeničkog, i ne sumnjam da će tako biti i ovaj put u Tivoliju“, kaže Momčilo Bajagić.

Bajaga i Instruktori se vraćaju u dvoranu Tivoli koja ima posebno značenje u njihovoj karijeri, pošto je upravo ovde početkom 1994. godine održan istorijski koncert benda, povratnički pred publiku u Sloveniji od izbijanja ratova na prostoru bivše Jugoslavije.

U pretprodaji ulaznice za koncert u Tivoliju su 25 evra i to za prvih 500 komada, a nakon toga koštaće 29 evra. Pretprodaja ide preko: Hiša vstopnic (City Park), benzinske pumpe Petrola, blagajna Tivolija, blagajna Križanki, Kompasove poslovnice, LPP, Collegium, Alpetour, poslovnice Big Banga, e-studentski servisi, 3DVA…

Internet prodaja: www.eventim.si, www.koncerti.net i www.vstopnice.com. Telefonska prodaja: 01 42 05 000.

Slavljenička turneja benda u 2009. godini završava se kako i priliči svirkom 31. decembra na dočeku Nove godine na gradskom trgu u Rijeci, a pre toga bend očekuje još koncert 12. decembra u Celju i 25. decembra u Mariboru. Zanimljivo je da će ovo biti treće ovogodišnje gostovanje Bajage i Instruktora u Mariboru gde su već svirali u maju i potom julu na zatvaranju festivala „Lent“.