Živa p**ka stigla u Srbiju

26.12.2008

Let 3

Prvi koncertni DVD kontroverznih Riječana Let 3 – „Živa p**ka“ objavljen je i u Srbiji posredstvom Dallas Records-a.

DVD sadrži snimak koncerta održanog u prostoru bivše riječke fabrike papira „Hartera“ kada je bend proslavio dvadeset godina rada urnebesnim audio-vizuelnim nastupom. Let 3 su koncertno DVD izdanje „Živa p**ka“ opremili kao luksuzni boks, nazvali ga bombonjera i obogatili fragmentima iz istorije grupe, saopštio je beogradski Dallas Records.

Let 3 su inače premijerno predstavili „Živu p**ku“ 20. decembra performansom ispred zagrebačke prodavnice „Dallas Music Shop“, gde su izveli svoje tradicionalno ispucavanje čepova iz stražnjica. Bend je bio pozivao fanove uz obećanje da će oni koji se rukuju sa članovima Let3 na za kupovinu DVD-a „dobit popust od 10%, a svi koji pokažu genitalije osvojit će pršut!“

Pevač riječkih alternativaca Zoran Prodanović-Prlja rekao je Long Play-u da je bend hteo da napravi DVD (u režiji Radislava Jovanova-Gonza) kao „proizvod koji će zbilja biti raskošan, luksuzan i primamljiv tako da ga svako poželi imati“.

Basista Damir Martinovic-Mrle ističe da se posle živog albuma „Živi k*c“ (1996) naziv DVD-ija nametnuo sam po sebi – „Živa pka“.

Hrvatski rok kritičar Dubravko Jagatić ocenjuje da „Živa p**ka“ nudi „odlično režiran koncert“ i predstavlja Let 3 u njihovom najboljem svetlu, „kada su u svom elementu i s besprekornim znanjem sviranja, publiku dižu do vrhunca izvodeći istovremeno svoje urnebesne scenske skečeve začinjene multimedijalnim dodacima zbog kojih vam je žao što niste imali priliku to doživeti“.

Uoči izlaska DVD-ija, Let 3 su se u Hrvatskoj ponovo našli i širi interesovanja javnosti posle gostovanja u gledanom talk show-u Aleksandra Stankovića „Nedeljom u 2“ na Hrvatskoj televiziji.

Stanković je naprasno 14. decembra deset minuta pre kraja prekinuo emisiju nezadovoljan ponašanjem Prlje i Mrleta, koji su prethodno demonstrirali svoje „čuveno ispaljivanje čepova iz stražnjica i pomenuli ime svoje pesme „Riječke p**ke“.