Rundekov život kao horor film

26.12.2008

Nekadašnji vođa Haustora i sadašnji Cargo orkestra Darko Rundek kaže da kada bi snimali film o njegovom životu, to bio – horor.

„Put spoznaje počinje patnjom, eto zbog čega“, rekao je časopisu Hello Rundek uoči spektakularnog koncerta koji je sa Cargom održao 17. decembra u rasprodatom beogradskom Sava centru.

Muzičar koji je već sada prešao dug put, od početaka sa kultnim zagrebačkim novotalasnim bendom Haustor 1979. ili 1980. godine (niko od članova ne zna koje godine su uzeli to ime), preko odluke da 1991. godine ode u Pariz odakle je isporučio do danas nekoliko hvaljenih samostalnih albuma, kaže da ne veruje da će jednog dana napisati autobiografiju.

„Možda ću u nekom trenutku napraviti neku rekapitulaciju sebe radi, ali nemam potrebu da to učinim javnim. Ako se nađe neko drugi da to napiše, neću imati ništa protiv“, kaže Rundek.

Pored brojnih muzičkih obaveza, među koje će početkom sledeće godine uvrstiti i rad na novom albumu, nasledniku „M-hm A-ha Oh Yeah Da-da“ (2006), Rundek otkriva i koje su njegove obaveze u porodici pri svakodnevnim kućnim poslovima.

„To su muške stvari. Kada treba nešto da se prišrafi, pretesteriše, tu nastupam ja. Ali umem i da operem suđe“, priznaje muzičar.