Bajaga: Videćemo se na sudu

27.12.2008

Bajaga i Instruktori

Momčilo Bajagić-Bajaga objasnio je i Večernjim novostima situaciju povodom PGP RTS-ovog objavljivanja bez njegovog znanja kompilacije „Gde stiže moje sećanje“.

Novosti pišu da bi „sve bilo u redu da Bajagić za to nije saznao tek kada je njegov menadžer Zoran Vulović u jednoj od prodavnica PGP RTS ugledao pomenuti disk u izlogu. A, kada ga je uzeo u ruke i razgledao, umalo nije pao u nesvest – od 19 pesama, čak 16 je sa pogrešnim nazivom“.

„Takođe su pogrešno navedeni i autori i muzičari koji su odsvirali te pesme. Zbog toga će Bajaga presaviti tabak i tužiti PGP RTS, koji je, pak, u petak iz svojih prodavnica povukao svih hiljadu primeraka, koliki je početni tiraž sporne kompilacije.

Da me je neko pitao kako će mi se zvati kompilacija, pogotovo u godini u kojoj ‘Instruktori’ slave četvrt veka rada, sigurno ne bih rekao ‘Gde stiže moje sećanje’, niti bih napravio ovakav izbor – kaže Bajaga za naš list. – Ne živim ja na Novom Zelandu ili Severnom polu pa da ne mogu da kontaktiraju sa mnom. Sramota je što je PGP RTS izgrešio onoliko u nazivima pesama. Pa ja sam napisao ‘Od kada tebe volim’, a ne ‘Od kada tebe ne volim’. Gotovo ispod svake pesme sam potpisan kao aranžer, iako su većinu aranžmana uradili Saša Habić, Saša Lokner ili Voja Aralica. Drago mi je ako je PGP RTS povukao tiraž iz prodaje, jer je to kretenska greška.

Na konstataciju da je u najmanju ruku neozbiljno što su objavili kompilaciju a da pri tom nisu obavestili autora, direktor PGP RTS Ognjen Uzelac odgovara: „Ja bih rekao da je to nepristojno, ali je praksa da se urednici koji pripremaju ta izdanja ležerno odnose prema njima. Nije Bajaga jedini kome smo objavili kompilaciju hitova. Problem je što je od 19 pesama, 16 sa pogrešnim nazivom, ali to je greška sekretarice. Takođe, Kornelije Kovač je greškom naveden kao kompozitor nekih pesama. Zbog svega toga, zaustavili smo prodaju diska, povukli tiraž i vratiti ćemo ga kada ponovo odštampamo omot sa tačnim podacima“.