Zabranjeno pušenje u Novom Sadu!

01.02.2010

Zabranjeno pušenje

Zabranjeno pušenje frontmena Seje Seksona 27. februara u klubu „Trema“ koncertno će promovisati u Novom Sadu novi album „Muzej revolucije“, jedno od najtiražnijih i najhvaljenijih CD izdanja u regionu poslednjih godina.

Na blagajni „Treme“ za samo 700 dinara svaki Novosađanin može kupiti ulaznicu za novosadski dernek Pušača, uz koju kao poklon sleduje i CD „Muzej revolucije“, u izdanju Long Play-a!!!

Profesor istorije, navijač Želje i samim time fudbalski stručnjak, Sejo Sekson kaže da pred novosadskom publikom nikad nije bilo i ne može biti treme za ekipu Pušača.

„Istrčaćemo na teren i ostaviti srce na njemu. Ova postava je skupa već pet, a neki članovi i više od 12 godina. Postali smo kompaktna ekipa, a zna se – ekipa prve godine ne igra bog-zna-kako, ali zato druge godine ih je teško dobiti“, najavljuje Sejo.

Promotivna turneja Zabranjenog pušenja u korist „Muzeja revolucije“ počela je krajem prošle godine u Minhenu, Ljubljani, Zagrebu i Beogradu, gde se u Domu omladine bend u skoro tročasovnom izdanju pokazao, po ocenama prisutnih, kao jedna od najmoćnijih rokenrol koncertnih atrakcija u ovom delu planete.

„Muzej revolucije“ izašao je na godišnjicu Oktobarske revolucije u regionu u impresivnom prvom tiražu od 45.700 primeraka, a CD je u Srbiji objavio Long Play, za sada samo kao specijalan poklon fanovima uz kupljenu ulaznicu za koncerte.

„Mi smo objavili ovaj album po principu po kom su nekad poslovali šverceri farmerkama. Kad ih uhapse govorili bi ‘nama nije važna zarada, nego da se raja obuče!'“, objašnjava Sejo.

Album je najavio spot za regionalni hit „Modni guru“, a uz 11 pesama tu je kao bonus „Nije to (čuva Bog želju svog)“, himna Seji omiljenog fudbalskog kluba Željezničar iz Sarajeva.

„Ovo što su napravili je više od same muzike, više od rokenrola! ‘Muzej revolucije’ treba uvesti kao obaveznu lektiru u školama, da djeci vratimo neki stari sistem vrednosti. Povratak korijenima…njihov najrokerskiji album još od ‘Agenta sedme sile’…Revolucionarni album koji govori protiv duha novog vremena i nazvao bih ga nekom ‘novom partizantinom'“ – sarajevski rok kritičar Amir Misirlić.

„Jedan od najboljih albuma Zabranjenog pušenja u karijeri, koji ne ostavlja mesta nikakvoj sumnji, izbacujući na prvu liniju fronte Davora Sušića alias Seju Seksona kao jednog od najkvalitetnijih autora na regionalnoj sceni“ – Dubravko Jagatić www.tportal.hr. Ocena 9/10.

„Možda najvažnija njihova ploča još od ‘Fildžana viška’, koja prikazuje Seju i bend u fazi kada doktorski precizno dijagnosticiraju produkte društvenog uređenja koje je naslijedilo

socijalizam…vrlo bitna ploča za rok scenu nekadašnje Jugoslavije, iako nije bez mana“ – Zoran Tuškar www.muzika.hr. 3,5/5.

„Novim albumom Zabranjeno pušenje je opet ponudilo nastavak vlastite i globalne rok revolucije“ – www.glas.ba.