Marizin novi DVD Terra en Concerto

29.01.2010

Mariza

Globalno najpoznatija fado pevačica Portugalka Mariza nedavno je objavila živi DVD „Terra en concerto“, sa snimkom nastupa na izuzetno uspešnoj svetskoj turneji povodom trostrukog platinastog albuma „Terra“ (2008).

Marizin treći živi DVD, posle čuvenih „Live in London“ (2005) i „Concerto em Lisboa“ (2006), donosi snimak koncerta održanog u junu 2008. godine u portugalskom gradu Santaremu, na početku „Terra“ turneje. Kao dodatak u DVD je uvršten dokumentarac „Mariza and the Story of Fado“ rađen za BBC.

DVD donosi kao što se to moglo i očekivati fantastične Marizine izvedbe „Recurso“, „Tasco da Mouraria“, „Já me deixou“, „Rosa branca“, „Alfama“… Trejler DVD-ija „Terra en concerto“ možete pogledati na: http://www.youtube.com/watch?..v=7vD0ocm1gwo

Mariza je u okviru turneje „Terra“ održala rasprodate koncerte 2. decembra u beogradskom Sava centru (ovde je nastupila treći put) i 3. decembra 2008. godine u Novom Sadu u Srpskom narodnom pozorištu.

„Jednostavno, bilo je divno. Svaki put kada dođem u Srbiju, mene čeka neko veliko iznenađenje. Zaista, nikad nisam mogla ni pomisliti da će ljudi ovde znati toliko o mojoj muzici i da će je toliko voleti. Volela bih doći ponovo, naravno ako me pozovete…“, rekla je tada Mariza.