Ultimativni Idoli

02.02.2010

Idoli

Zagrebačka diskografska kuća Croatia Records nedavno je objavila dvostruku CD kompilaciju „Ultimative Collection“ kultnog novotalasnog sastava Idoli, koja će se uskoro pojaviti i u Srbiji, u pravo vreme pred koncert Vlade Divljana 8. marta u beogradskom Domu sindikata.

„Idoli su jedan od najoriginalnijih bendova bivše države. Tekstovima i glazbom pomaknuli su granice roka, ne povodeći se i ne kopirajući tadašnje trendove, već stvarajući jedinstven rok izričaj koji ih i danas dovodi do novih slušatelja. Potpunu glazbenu zrelost dostigli su albumom ‘Odbrana i poslednji dani’, koji i kritika i publika postavlja u sam vrh rock stvaralaštva na ovim prostorima“, navodi Croatia Records, bivši Jugoton.

Ultimative Collection donosi čak 38 pesama Idola, među kojima su klasici kao „Retko te viđam sa devojkama“, „Malena“, „Kenozoik“, „Maljčiki“, „Plastika“…

Vlada Divljan i njegov prateći bend Nevladina organizacija i u novoj deceniji nastavljaju sa održavanjem osmomartovskih koncerata za Beogračanke, ovaj put u većoj i svečanijoj dvorani Doma sindikata.

Divljan i NeVO su održali prošle godine svoj prvi osmomartovski koncert u par dana unapred rasprodanoj velikoj sali Doma omladine Beograda, zaradivši jednodušne hvalospeve kritike i publike.

Sada se veliki romantik srpske i jugoslovenske pop muzike Divljan vraća posle godinu dana u rodni grad 8. marta za novi susret sa Beogračankama (i njihovim pratiocima) u Dom sindikata, dvoranu poznatu kao hram domaće zabavne muzike i ljubavnih pop pesama.

„Veliko mi je zadovoljstvo što ćemo ponovo svirati Beogračankama. Biće to prilika da se čuje većina ljubavnih pesama koje sam ikada napisao. Obožavanje lepšeg pola bi za nas muškarce trebalo da bude obaveza svaki dan. Međutim, nije loše ni ovako bar za 8. mart pokloniti svu svoju pažnju ženama“, kaže Divljan.

Glavna autorska snaga kultnih Idola, autor ljubavnih klasika „Malena“, „Nebeska tema“, „Ona to zna“, „Ljubavi“, „Dok dobuje kiša“, „Rusija“ ili „Sve laži sveta“, kaže da će njegov drugi po redu koncert za Dan žena biti pre svega prilika za odličnu zabavu i provod publike i benda.

Long Play će uskoro saopštiti pojedinosti o ulaznicama i načinu prodaje.