Nove pesme Hladnog piva krajem godine?

03.02.2010

Hladno pivo

Hladno pivo polako priprema nove pesme, a frontmen Mile Kekin očekuje da bi do kraja godine bend mogao imati uobličen kompletan materijal za album koji treba da nasledi regionalno megauspešnu „Knjigu Žalbe“.

„Krenulo nam je. Imamo par ideja i nadamo se da ćemo do jeseni-zime završiti 12 novih pjesama. Obično radimo nove pjesme od ponedeljka do četvrtka a onda idemo na put, na koncerte“, kaže Mile.

Novi album još nema radni naziv, a Mile kaže da bend ne počinje posao ni sa nekim unapred određenim konceptom, jer se boji da bi to gušilo pisanje pesama.

„Prvo napravimo pjesme pa onda pravimo koncept. Vidimo što je zajednički nazivnik pjesmama, pa onda oko toga slažemo ime albuma. Naš zadnji album ‘Knjiga Žalbe’ je dosta konceptualan, ako se makne ‘Konobar’ kao pjesma koja tu nekako ne spada, ali nam je bilo prečica da je ne stavimo na album. Nadam se da će i ovaj album imati neku priču“, kaže Mile.

Za sada se zna da će Hladno pivo održati koncerte u Hrvatskoj 6. marta u Dugoj Resi, 23. aprila u Ogulinu i 7. maja u Rijeci. Pred Novu godinu Hladno pivo nastupilo je pred pet hiljada oduševljenih fanova u Novom Sadu.