Zabranjeno pušenje u Garaži

31.10.2008

Zabranjeno pušenje

Nastup Zabranjenog pušenja frontmena Seje Seksona u rok emisiji „Garaža“ gledaoci Hrvatske radiotelevizije imaće priliku da premijerno pogledaju 17. novembra.

„Snimanje emisije (krajem septembra) je proteklo u veseloj i opuštenoj atmosferi. Hvala svim fanovima koji su došli na snimanje“, saopštavaju iz tabora Zabranjenog pušenja, za sada bez navođenja koje pesme će gledaoci moći da čuju u sa njihovog „Garažnog“ nastupa.

Svirka Pušača u „Garaži“ značajna je po tome što je to za najširu publiku premijerno predstavljenje novog basiste benda Dejana Orežkovića-Kloa, inače nekadašnjeg član Divljih jagoda sa kojima je snimio album „Od neba do neba“ (2003) i novu verziju klasika „Krivo je more“ za kompilaciju „The Very best“ (2003).

„Već je svirao sa Jagodama i to je najbolja preporuka. Znamo da je odličan muzicar, to nam je najbitnije od svega. Privatno se poznajemo dugo vremena i bilo je to jednostavno i logično riješenje“, kaže menadžer Zabranjenog pušenja Dario Vitez za Long Play.

Pušači smatraju da je Klo prava zamena za dugogodišnjeg basistu Predraga Bobića-Bleku koji se odnedavno odlučio više posvetiti porodičnim poslovima.

Sa novim basistom Zabranjeno pušenje trenutno priprema novi album, koji bi trebalo da počnu da snimaju u februaru kako bi se pojavio do početka leta, najkasnije do septembra sledeće godine.

„Biće drugačiji od albuma „Hodi da ti čiko nešto da“ (2006) u svakom slušaju. Malo smo se oslobodili te neke rate traume. Album će biti dosta vedriji. Iz drugog je fola, iz drugog duha se radi. Biće puno manje politike i nekih ratnih stvari i tema, mada ne možemo od toga potpuno pobjeći. Ima dosta nekih malih, običnih pričica, nema nekih velikih tema“, kaže Sekson za Long Play.

Pored rada na novom albumu, Sekson i nekoliko članova Zabranjenog pušenja sa Arabeskama, horom devojaka zagrebačke džamije, uključeni su u projekat Šadrvan kod, koji do kraja godine treba da objavi album elektro-džez obrada starih bosanskih sevdalinki.