Masimo počeo koncertu promociju albuma

01.11.2008

Massimo Savić

Rasprodatim dvočasovnim nastupom u dvorani Stereo u Rijeci, Masimo Savić je povodom upravo objavljenog albuma „Sunce se ponovo rađa“ počeo koncertnu promociju koja bi trebalo da kulminira krajem godine na turneji po nekoliko gradova Srbije i na velikom koncertu 23. decembra u beogradskom Sava centru.

Riječki Novi list piše da je na koncertu 30. oktobra Masimo sa „lakoćom rasprodao popularnu dvoranu i tijekom svog dvosatnog nastupa imao punu pozornost Riječana koji su pažljivo odslušali i gotovo sve nove pjesme sa ‘Sunce se ponovo rađa’.

„Sudeći po interesu za sinoćnji koncert i reakcijama publike, vrlo lako bi mogao ponovo ispuniti Stereo te ponoviti priču, recimo, sljedećeg vikenda. Masimo iza sebe ima uglađeni šesteročlani bend profesionalaca koji s pridruženim back-vokalisticama gotovo savršeno odrađuje svoje zadatke. Što se njegove izvedbe tiče, voljeli ga ili ne voljeli, čovjek pjeva i na pozornici se daje u potpunosti te, očito, uživa u tome što radi. Svaki put“, ocenjuje Dnevnik.

Novi list od devet izvedenih pesama sa novog albuma posebno izdvaja po uverljivosti – „Boje“, „Tri slike“ i naslovnu „Sunce se ponovo rađa“. Posebno je bio upečatljivo gostovanje nekadašnjeg vođe splitskih Đavola Nene Belana koji je kao i na albumu „Sunce se ponovo rađa“ sada uživo izveo u duetu sa Masimom svoju pesmu „Zar više nema nas“. Belan je izveo i hit „Rijeka snova“ sa svog prošlogodišnjeg istoimenog albuma.

Riječki rok portal www.rirock.com ocenjuje da je Masimov „dvosatni nastup sudeći prema reakcijama publike mogao biti i četverosatni – nikome ne bi dosadilo“.

„Uz pregršt hitova s njegovih „Vještina“ i albuma Doriana Graya – „Sjaj u tami“, „Odjednom ti“, „Mi nismo sami“, „Bacila je sve niz rijeku“, „Loše vino“ – zakljužena je večer u kojoj se moralo reći da, voljeli ga ili ne, to što radi odračuje pefektno. Masimo je rođeni pjevač i uvjerljiv interpretator“, navodi www.rirock.com.

Zagrebačkog pop pevača posle svirke u Rijeci očekuju koncerti 31. oktobra u zadarskom Arsenalu, 4. novembra u Akvarijusu u Zagrebu, 15. novembra u Celju, zatim 29. novembra u Splitu, 5. decembra u Lendavi i 9. decembra u Podgorici.

Long Play potom Masima dovodi u Srbiju, gde će osim Beograda tokom decembra pevati i u Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Vrnjačkoj Banji i Pančevu. Tačni datumi, prostori i cene ulaznica ovih koncerata biće saopšteni uskoro.