Zabranjeno pušenje priprema novi album

27.10.2008

Zabranjeno pušenje

Zabranjeno pušenje trenutno priprema novi album koji bi se prema rečima idejnog vođe i frontmena Seje Seksona trebao pojaviti do početka leta, najkasnije do septembra sledeće godine.

Sekson kaže za Long Play da će novi album Zabranjenog pušenja biti drugačiji u odnosu na prethodni dvostruki CD album „Hodi da ti čiko nešto da“ (2006).

„Biće drugačiji od ‘Čike’ u svakom slučaju. Malo smo se oslobodili te neke rate traume. Album će biti dosta vedriji. Iz drugog je fola, iz drugog duha se radi. Biće puno manje politike i nekih ratnih stvari i tema, mada ne možemo od toga potpuno pobjeći. Ima dosta nekih malih, običnih pričica, nema nekih velikih tema“, kaže Sekson.

Pesme za novi album su uglavnom gotove, a Sekson očekuje da će bend do Nove godine aranžerski „postaviti na noge“ materijal kako bi u februaru bili spremni za snimanje.

Sekson kaže da se i sa novim albumom ciljevi Pušaća nisu promenili: „Želimo da se obogatmo, da postanemo lijepi i slavni, da nas žene hoće, da vozimo dobre makine i da nismo bolesni“.

Pored rada na novom albumu, Sekson i nekoliko članova Zabranjenog pušenja sa Arabeskama, horom devojaka zagrebačke džamije, uključeni su u projekat Šadrvan kod, koji do kraja godine treba da objavi album elektro-džez obrada starih bosanskih sevdalinki.