Vođa Letu štuka ide na Evroviziju!

12.01.2010

Frontmen sarajevskih Letu štuka, Dino Šaran, autor je pesme „Munja i grom“ koja će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ovogodišnjoj „Pesmi Evrovizije“ u Oslu, u izvedbi učesnika regionalnog TV takmičenja muških talenata „Operacija trijumf“ Vukašina Brajića!

Radio-televizija BiH (BHRT) najavila je da će „Munja i grom“ biti premijerno izvedena uživo u specijalnoj TV emisiji „BH Eurosong ’10“ 7. marta.

Šaranovu kompoziciju odabrala je stručna Komisija za izbor pesme predstavnice BiH u kojoj su urednik Zabavno-muzičkog programa BHT 1 Dejan Kukrić, urednik muzičkog programa BH Radija 1 Jasmin Ferović, muzički producent MP BHRT Adnan Musanović, docent Akademije umjetnosti iz Banja Luke Zoran Nikolić, muzičarka Amira Medunjanin, producent Ismet Arnautalić, muzikolog Vesna Andree Zaimović i muzičar Vlado Podani.

„Šaran je rođen 4. januara 1969. godine u Sarajevu. Frontmen je bh rok sastava Letu Štuke sa kojim je stekao veliku popularnost u svim zemljama regije. Jedan je od najrespektabilnijih kompozitora u BiH i Hrvatskoj. Napisao je pesme za dobro poznate muzičke zvezde poput Vane, Crvene jabuke, Luke Nižetića, ali i za zvezdu narodne muzike Halida Bešlića“, navode iz BHTV.