Bajaga i Instruktori u Sarajevu, Skoplju, Ljubljani…

11.01.2010

Bajaga i Instruktori

Bajaga i Instruktori i u 2010. godini nastavljaju do sada izuzetno uspešnu slavljeničku turneju povodom 25 godina benda, a u planu su do njenog kraja veliki koncerti u još nekoliko glavnih ex-Yu gradova.

„Turneja traje do aprila. Ostalo nam je još da sviramo od većih gradova u Sarajevu, Skoplju, Podgorici i Ljubljani. Uz to sigurno do kraja godine stiže novi album. Imam nekoliko pesama i radim na još nekim“, kaže Momčilo Bajagić.

Simbolično, turneja bi trebalo da se završi u aprilu, pošto je u tom mesecu 1984. godine Bajaga održao prve samostalne koncerte u Zagrebu i Beogradu.

Turneja povodom 25 godina od prvenca „Pozitivna geografija“ (1984) krenula je proletos u Severnoj Americi, prošla je kroz region, a kulminirala je krajem novembra u dve ispunjene dvorane „Dražen Petrović“ u Zagrebu (preko 10.000 ljudi) i sa tri prednovogodišnja koncerta u punom beogradskom Sava centru (preko 10.000 ljudi).

Pojedinosti o datumima i prostorima održavanja koncerata u Sarajevu, Skoplju, Podgorici i Ljubljani biće saopšteni uskoro, a u međuvremenu Bajaga i Instruktori prve nastupe u 2010. godini imaće 12. januara u Velikoj sali Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu, a potom 13. januara na dočeku Srpske nove godine na gradskom trgu u Leskovcu.