Vlatko Stefanovski gost Džiboniju u Nišu

08.10.2015

Legendarni gitarista Vlatko Stefanovski biće specijalni gost Džiboniju na njegovom koncertu 30. oktobra u hali „Čair“ u Nišu.

„Vlatko je meni kao brat i strašno mi je drago što će biti gost na mom prvom koncertu u karijeri u Nišu. Biće super, jer Vlatko ne svira da te zadivi intelektualno. On svira animalno, iskonski… kako treba“, kaže dalmatinski kantautor.

Nekadašnji frontmen kultnog makedonskog benda „Leb i sol“ često sarađuje sa Džibonijem i na albumima („Judi, zviri i beštimje“, „Mirakul“), i na brojnim koncertima. Uspešnu solo karijeru Stefanovski je nastavio prošlogodišnjim albumom „Seir“.

Ulaznice za Džibonijev koncert koji organizuje promoterska kuća „Long Play“, koštaju 900 dinara. Mogu se nabaviti preko mreže Eventim, kao i na prodajnom pultu u Obrenovićevoj ulici i u menjačnici „Pirana“ u Nišu.

„Kad radimo u studiju Stefanovski me pita o čemu je pjesma, pošto baš ne razumije sve rijeći dalmatinskog slenga. Kod mu objasnim, on onda uzme neku drugu gitaru i da neki drugi zvuk. Vlatko sluša i zato može doći do čarolije. Moja gitara, koja nije gitara već veslo, za pet minuta u njegovim rukama zazvuči kao da je najskuplja na svijetu. Jer u Vlatku je muzika, nije u vratu na gitari“, objašnjava Džiboni.

Ulaznica za Džibonijev koncert 30. oktobra u hali „Čair“, koji organizuje promoterska kuća Long Play, košta 900 dinara preko mreže Eventim, kao i na prodajnom pultu u Obrenovičevoj ulici i menjačnici „Pirana“ u Nišu. Muzičar iz Splita, poznat po osobenom spoju roka, savremenog popa i dalmatinskog zvuka, kao u pesmama „Oprosti“, „Žedam“, „Libar“ ili „Tempera“, za niški koncert najavljuje „best of repertoar“.

„Najveća zvijezda na mom koncertu je pjesma. A u Nišu će biti sve najbolje pjesme koje su ljudima najviše značile kroz sve ove godine. Moje pjesme su otvoreno pismo ljudima koji dolaze na moje koncerte, ljudima do kojih ja želim doći. Poziv mojoj sorti ljudi“, kaže Zlatan Stipišić-Džiboni.