Sa ženske strane jastuka

24.09.2015

Bajaga i Instruktori

Ovogodišnji treći po redu BUNT. festival koji se održava početkom novembra svečno će biti završen u beogradskom Zvezdara Teatru u ponedeljak 9. novembra dobrotvornim koncertom „Sa ženske strane jastuka“, na kome će neke od najistaknutijih pevačica našeg prostora predstaviti svoj doživljaj muzike Momčila Bajagića.

Na koncertu „Sa ženske strane jastuka“ učestvovaće primadona Katarina Jovanović, Divna Ljubojević, Bilja Krstić, Ana Sofrenović, Lena Kovačević, grupa Luz Azul, tamburaški sastav La Banda, Iva Ikon, specijalna gošća iz Sarajeva Amira Medunjanin, dečiji hor RTS-a, kvartet Intermeco…

„Velika mi je čast što su ove dame, kao značajna muzička imena, pristale da pevaju moje pesme. Naslov ‘Sa ženske strane jastuka’ je odlično smislio Peca Popović, jer se ove godine navršava tri decenije od izlaska albuma ‘Sa druge strane jastuka’. To ne znači da će se koncertu pevati pesme samo sa tog albuma. Izbor pesama je na damama koje će ih pevati, kao i na ljudima iz BUNT-a. Jedva čekam da vidim kako će to izgledati u Zvezdari!“, kaže Bajaga.

Festival BUNT poziva: Ukoliko se bavite muzikom, kao solistkinja ili deo ženske instrumentalne ili vokalne grupe, imate svoju verziju neke od Bajaginih pesama za koju mislite da zaslužuje da se čuje – prijavite se! Poseban žiri B.U.N.T. festivala će poslušati sve ponude i izabraće „posebnu gošću“ za ovaj specijalni koncert.

Rok za slanje prijava i snimaka je 15. oktobar 2015. godine do 12:00 časova preko poruka na fejsbuk strani Bajage i Instruktora: https://www.facebook.com/bajaga.official.fan.page/timeline. Alternativno preko mejla bajagainstruktori@gmail.com. Izvođač mora poslati svoj demo snimak jedne Bajagine pesme koju bi izveo, kao i osnovne podatke o sebi, uz svoje jutjub, fejsbuk… linkove ako ih poseduje.

„Dragi mladi ljudi, dobrodošli u svet muzike! Dobrodošli u svet univerzalnih vrednosti koje natkriljuju svakodnevicu. Odaberite, osmislite, preradite Bajaginu pesmu i nastupite sa njim i našim čarobnim damama na koncertu u Zvezdara teatru. Živela muzika!“, kaže Ljubiša Jovanović, predsednik BUNT-a.

Sva sredstva od prodatih karata za koncert “Sa ženske strane jastuka“ biće iskorišćena za kupovinu pijanina studentu Beogradske akademije Ivanu Bašiću, dobitniku nekoliko međunarodnih nagrada koji nema svoj instument za vežbanje! Za koncert „Sa ženske strane jastuka“ ulaznica će koštati 1.000 dinara. Prodaja počinje od 10. oktobra na blagajni Zvezdara Teatra.