Pevajte na koncertu Bajaginu pesmu!

15.10.2015

Bajaga, izdanje

Festival BUNT poziva zainteresovane muzičarke da se do 25. oktobra prijave za učešće na dobrotvornom koncertu „Sa ženske strane jastuka“, na kome će, 9. novembra u Zvezdara teatru, neke od najistaknutijih pevačica iz regiona izvoditi pesme Momčila Bajagića-Bajage.

Za učešće na koncertu mogu se prijaviti solistkinje ili članice ženske instrumentalne ili vokalne grupe iz Srbije i regiona, afirmisane ili ne, koje imaju svoju verziju neke od Bajaginih pesama.

Prijave i snimak treba poslati do 25. oktobra u 12 sati putem Fejsbuk strane Bajage i „Instruktora“: www.facebook.com/bajaga.official.fan.page/timeline ili putem mejla bajagainstruktori@gmail.com.

Izvođač ili grupa mora poslati svoj demo-snimak jedne Bajagine pesme koju bi izveli, kao i osnovne podatke o sebi, uz svoje Jutjub, Fejsbuk linkove ako ih poseduje.

Poseban žiri festivala BUNT preslušaće sve ponude i izabraće „posebnu gošću“, koja će učestvovati 9. novembra na koncertu Sa ženske strane jastuka na kome nastupaju Katarina Jovanović, Divna Ljubojević i „Melodi“, Bilja Krstić i „Bistrik“, Ana Sofrenović, Lena Kovačević, Amira Medunjanin i Ante Gelo, Iva Ikon, Jelena Žugić, grupa „Luz Azul“, tamburaški sastav „La Banda“, Dečji hor RTS-a, kvartet Intermeco…

Sva sredstva od prodatih karata za koncert Sa ženske strane jastuka biće iskorišćena za kupovinu pijanina studentu Ivanu Bašiću, dobitniku nekoliko međunarodnih nagrada, koji nema svoj instument za vežbanje.

„Velika mi je čast što su ove dame, kao značajna muzička imena, pristale da pevaju moje pesme. Naslov ‘Sa ženske strane jastuka’ je odlično smislio Peca Popović, jer se ove godine navršava tri decenije od izlaska albuma Sa druge strane jastuka“, izjavio je Bajaga.

Bajagić je rekao da izbor pesama na damama koje će ih pevati, kao i na ljudima iz BUNT-a.

„Jedva čekam da vidim kako će to izgledati u Zvezdari“, dodao je Bajaga.

Ulaznice za koncert koštaju 1.200 dinara.