Amira Medunjanin prvi put u Kragujevcu i Zrenjaninu

16.10.2015

Pevačica Amira Medunjanin, koju nazivaju bosanskom Bili Holidej, održaće koncerte 7. novembra u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu i 8. novembra u pozorištu „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu.

„Zaista se radujem dolasku, tim više što će to biti moja prva poseta Kragujevcu i Zrenjaninu. Biće to lepo druženje, a prostor dva prekrasna stara pozorišta će zasigurno doprineti da što lepše ispričamo našu priču“, poručila je Medunjanin.

Medunjanin će na koncertima pratiti gitarista Ante Gelo, sa kojim sarađuje dve godine.

Na nekoliko albuma, od kojih je poslednji „Silk & Stone“ (2013), Medunjanin je ponudila svoju interpretaciju sevdalinki i narodnih pesama iz BiH, Srbije ili Makedonije kao što su „Ah šta cemo ljubav kriti“, „Kradem ti se u večeri“, „Kaleš bre Ando“, „Mito bekrijo“, „Marijo Deli Bela Kumrijo“, „Kafu mi draga ispeci“, „Zajdi, zajdi“ i „Jano mori“, „Što te nema“…

Pevačica je u martu ove godine danima unapred rasprodala beogradski Sava centar, a od brojnih priznanja kritičara u svetu izdvaja se mišljenje novinara londonskog „Gardijana“ Garta Kartrajta, koji je nazvao „bosanskom Bili Holidej“, istakavši „način na koji se ona igra sa sevdahom, nalazeći novi kontekst i formu u tradiciji staroj stotinama godina“.

Medunjanin i Gelo biće među učesnicima humanitarnog koncerta „Sa ženske strane jastuka“ 9. novembra u beogradskom Zvezdara teatru, gde će brojne pevačice i muzičarke izvoditi pesme Momčila Bajagića-Bajage.

Za koncert 7. novembra u Kragujevcu ulaznice se prodaju na biletarnici Knjaževsko-srpskog teatra, u Domu omladine Kragujevca i Turističko-informativnom centru, a za koncert 8. novembra u Zrenjaninu u pozorišnom klubu „Zeleno zvono“.