Van Gog sprema iznenađenja u Zrenjaninu

28.08.2009

Foto Marko Edge

Frontmen Zvonimir Đukić-Đule kaže da Van Gogh za nastup 30. avgusta na zatvaranju „Dana piva“ u Zrenjaninu priprema drugačiji set pesama od prethodnih koncerata na turneji kojom promovišu nedavno objavljeni album „Lavirint“.

„Radujemo se koncertu u Zrenjaninu. Biće drugačija set lista od prethodnih koncerata i svakako sledi iznenađenje u energetskom smislu, u smislu poruke i u smislu odabira pesama“, otkriva Đule šta sleduje zrenjaninsku publiku na Žitnom trgu u nedelju od 23:00.

Upitan da li se na dosadašnjim koncertima na turneji neka od novih pesama izborila za status favorita kod publike, Đule kaže: „Na naše veliko iznenađenje publika prima fantastično nove pesme. U slučaju Van Goga to je teško odrediti, jer kad izdamo album publika peva sve, od prve do poslednje pesme. Svako ima svog favorita“.

Van Gogh trenutno ima u postprodukciji dva nova spota sa „Lavirinta“, koji će negde posle „Dana piva“ biti premijerno objavljeni preko zvanične strane benda www.musicvangogh.com.

Treće večeri „Dana piva“ publiku danas očekuje prava muzička poslastica u vidu nastupa od 20:00 lokalnih heroja redničke klase Instant Karme i potom pop majstora Eve Braun, iz obližnjeg Bečeja.

„Sviraćemo nekih petnaestak pesama, standardan repertor Eve Braun. Mislim da bi bilo malo nepošteno sa naše strane kad bismo sada svirali novi materijal koji publika ne zna. Za to će biti vremena kad se pojavi novi album. Za sada, standardni hitovi Eve Braun u sat vremena sabijeni“, kaže gitarista i pevač Eve Braun Goran Vasović.

Posle kvalifikacija u brzom ispijanju piva, pravi trenutak je za energičnu svirku Orthodox Celtsa, a potom u 23.00 na Žitnom trgu se pojavljuju zvezde večeri – Zabranjeno pušenje. U sitne noćne sate potom izlazi DJ Big R (ritmo latino / Novi Sad).