Trostruki bis Zabranjenog pušenja u Zrenjaninu

29.08.2009

Dani piva

Zabranjeno pušenje u petak kasno uveče trijumfalno je završilo nastup na festivalu „Dani piva“ trostrukim bisom na koje ih je izmamila euforična publika u Zrenjaninu.

Nabrijanim i poletnim nastupom kao pre pola godine u Domu omladine Beograda, Sejo Sekson i drugovi su uspeli da dobrano raspale više desetina hiljada prisutnih ispred glavne festivalske pozornice na zrenjaninskom Žitnom trgu.

Počelo je nešto pre ponoći himnom prohujalih, boljih vremena „Jugo 45“, a nastavilo se sa „Guzonjinim sinom“, „Selenom“ i gomilom ostalih hitova prvoboraca novoprimitivizma.

Raspojasanu i uzavrelu atmosferu dodatno je uveličala pojava Seksona u šarenom mantilu u stajlingu Nika Slotera, kao i prisustvo razmahane zastave SFRJ u prvim redovima raspevane publike i veliki transparent „Zabranjeno pušenje“.

Posle furiozne, prave stadionske svirke i dva bisa, kada su članovi benda već krenuli da se pakuju, publika ih je horskim pevanjem „Nedelje kad je otiš’o Hase“ vratila na binu da odsviraju tu pesmu kao treći bis!

„Očekivao sam da će biti puno ljudi i da će publika biti luda, ali ne ovoliko! Baš je bila dobra atmosfera, publika me oduševila tako da sam uz njih i ja uživao u koncertu“, rekao je Sejo posle nastupa.

Pre Zabranjenog pušenja nastupili su Instant karma, Eva Braun i Orthodox Celts. Četvrte večeri u subotu nastupaju bubnjari Dragoljuba Đuričića i pevač Luis Stojanović.