Bajaga i Instruktori večeras u Bojčinskoj šumi

29.08.2009

Bajaga i Instruktori održaće večeras (19:30) besplatan koncert u Bojčinskoj šumi nedaleko od Surčina, u okviru manifestacije „Bojčinsko kulturno leto“.

Nastup je svojevrsna uvertira u veliku koncertnu proslavu četvrt veka benda i objavljivanja prvenca „Pozitivna geografija“, planiranu za kraj godine u Beogradu.

U izuzetno lepom okruženju šume Bojčin nedaleko od Surčina nalazi se Letnja pozornica na kojoj program „Bojčinskog kulturnog leta“ može iz amfiteatarskog gledališta pratiti oko 800 posetilaca sa natkrivenih mesta za sedenje, odnosno sa oko 3.000 mesta za stajanje sa popločanog prostora.

Manifestaciju „Bojčinsko kulturno leto“ koju organizuje opština Surčin je 2. maja otvorio ministar kulture Nebojša Bradić i do sada su subotom i nedeljom nastupali tamburaška legenda Zvonko Bogdan, Garavi sokak, bluzeri Zona B, operska pevačica Jadranka Jovanović i drugi, uz brojne predstave i ostale programe.

„Bojčinsko kulturno leto“ traje do 27. septembra, a umesto ulaznica posetioci mogu, ako žele, uplatiti 50 i više dinara u znak podrške njenim programima, pozivom na broj telefonski 0900 505 005, odnosno uplatom na tekući račun 840-744151843-84 poziv na broj 97 17-124.

Pored Letnje pozornice u Bojčinu se nalazi etno restoran, trim staza sa svlačionicama i kupatilima, prostori za jahanje konja i vožnju fijakerom, ili za sportske aktivnosti. Nedaleko je i čuveni manastir Fenek.

Iz Beograda se autobusima 601 i 75 stiže do naselja Ledine, a odatle 605 vozi do Bojčina. Automobilom se iz Beograda do šume Bojčin stiže za oko pola sata do 45 minuta.