Bajaga ponovo pevao sa Jadrankom Jovanović

31.08.2009

Bajaga i Instruktori

Bajaga i Instruktori posle uspešnog koncerta proteklog vikenda u Bojčinskoj šumi kod Surčina održaće u utorak 1. septembra povodom Dana Subotice besplatan koncert na glavnom gradskom Trgu slobode (20:00).

Koncert u Bojčinu ostaće upamćen i po gostovanju operske pevačice Jadranke Jovanović koja se pridružila Momčilu Bajagiću u izvođenju pesme „Buđenje ranog proleća“, zajednički snimljene još 1991. godine za mini album „Četiri godišnja doba“.

Pred brojnom publikom u sjajnom ambijentu Bojčinske šume u subotu uveče, Bajaga i Instruktori prošetali su se od „Pozitivne geografije“ (1984) do poslednjeg albuma „Šou počinje u ponoć“ (2005) i prošlogodišnje pesme „A ti se nećeš vratiti“ rađene za seriju „Vratiće se rode“.

Slavljenička turneja povodom 25 godina postojanja benda nastavlja se posle Subotice, 10. oktobra u Cirihu, 6. novembra u Ormožu, 20. novembra u zagrebačkoj dvorani „Dražen Petrović“, 28. novembra u ljubljanskom Tivoliju, 12. decembra u Celju, 25. decembra u Mariboru i 31. decembra na dočeku Nove godine na gradskom trgu u Rijeci.