Sutra Proleće u Beogradu

20.05.2009

Beogradsko proleće u Dvorani doma sindikata

Koncert evergrin melodija „Proleće u Beogradu“, na kome će pevati neke od najvećih zvezda domaće zabavne muzike biće održan sutra uveče (20.30) u Domu sindikata Beograda, za koji je u prodaji ostala samo izuzetno mala količina ulaznica od 1.000, 1.200 i 1.500 dinara, dostupnih na blagajni Doma sindikata, i preko Biletservisa, Tiketlajna i Eventima.

„Proleće u Beogradu“ jedinstvena je prilika da vidite i čujete na jednom mestu muzičke legende Lole Novaković, Dušana Jakšića, Ljiljanu Petrović, Mikija Jevremovića, Bisere Veletanlić, Lea Martina, Radmilu Karaklajić, Nedu Ukraden, Maju Odžakijevsku, Dragana Mijalkovskog, Nadu Pavlović, Zafira Hadžimanova, Ladu Leskovara i grupu Lutajuća srca.

Program u kome će se svaki izvođač predstaviti sa jednom ili dve najprepoznatljivije pesme svoje karijere, dodatno će svojim prisustvom uveličati specijalni gost – legenda naše muzike Đorđe Marjanović. Pevači nastupaju u pratnji Revijskog orkestra Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane Srbije „Stanislav Binicki“ pod dirigentskom palicom Vojkana Borisavljevića.

„Na koncertima tog tipa, mi na neki način garantujemo kvalitet, kao i to da sam karakter koncerta podseća na mali festival dobre muzike, kakav je nekada bio Beogradsko proleće. Setićemo se lepih pesama koje su postale evergrin i smernica dobre muzike koja će ostati da živi sa nama za sva vremena“, poručuje Maja Odžaklijevska.

Leo Martin kaže da postoje tri sjajna razloga zašto treba doći na koncert „Proleće u Beogradu“: prvo, čuće se lepa melodija, drugo, čuće se lepi tekstovi i treće, treba nam malo romantike.

„Mislim da stvarno taj koncert treba čuti. Tu će biti toliko dobrih pevača, toliko lepe pesme, finog naboja…nema sintetike, sve je uživo, uz veliki orkestar koji odlično svira, sa odličnim dirigentom Vojkanom Borisavljevićem“, kaže Leo Martin.

„Nema tu puno mudrovanja – ako neko hoće da čuje nešto što je nekad slušao, što je vezano za njegovu mladost, a možda i starost, doći će u Dom sindikata. U stvari biće to jedno lepo uzdisanje za nečim što je skoro prošlo. Biće to jako dobar koncert i uopšte svi pevači će biti odlični, ne sumnjajte u to“, dodaje Bisera Veletanlić.

Pevačica Lutajućih srca Spomenka Čokić kaže da je njena grupa u Domu sindikata nastupila poslednji put još osamdesetih, i da ih raduje povratak u prestižnu beogradsku dvoranu gde će se naći sa sa svojim starim kolegama i publikom, ali i nekim potpuno novim slušaocima.

„Svakako treba doći da bi se podsetili nekih lepih vremena, kada je naša pop muzika bila u zenitu. To je muzika koja u svima nama budi neka lepa sećanja i emocije. Biće to veče lepih pesama i balada i sigurno će se svi lepo provesti. Ipak, mislim da će gro publike baš biti mladi ljudi, jer je to pokazala praksa na našim koncertima. Najviše me obraduje prisustvo vršnjaka naše dece, dakle dvadesetogodišnjaci. Oni su oduševljeni i, verovali ili ne, pevaju sa nama ‘Jefimiju’ i druge pesme. Na moje pitanje odakle znaju sve tekstove, kažu da su ih naučili roditelji“, kaže Čokić.

„Proleće u Beogradu“ 21. maja u Domu sindikata dodatno će uveličati svojim prisustvom voditeljski par koji čine Dunja Figenvald i Mića Orlović, zaštitni znakovi televizije Beograd i uopšte dva sigurno najprepoznatljivija lica u istoriji srpske televizije.

„Od Dunje i mene na ovom dugo očekivanom koncertu ‘Proleće u Beogradu’ može se očekivati profesionalno urađen posao dva iskusna domaćina programa uz najbolji mogući kontakt publike i onih koji će nastupiti u Domu sindikata. Pretpostavljam da će ovom prilikom biti dosta nostalgije uz zajedničke doživljaje na jedno lepo i proteklo vreme koje još traje. To je u isto vreme i poruka mladima koji bi došli da je lepo sećati se kako su njihovi stariji sve to doživljavali. Siguran sam da ćemo čuti veliki broj hitova uz veliki orkestar i aranžmane na koje je danas teško naići“, kaže Mića Orlović.