Hladno pivo ponovo u Beogradu!

21.05.2009

Momci iz zagrebačkog benda Hladno pivo vraćaju se 28. maja u Beograd, ali za sada ipak ne za neku svirku, već da se druže sa fanovima i potpisuju u Srbiji upravo objavljeni DVD „Knjiga postanka“, u izdanju Long Play-a.

Svi članovi Hladnog piva Mile, Stipe, Zoki, Suba, Žoki i Deda biće na raspolaganju srpskim fanovima, kupcima spektakularne „Knjige postanka“, u četvrtak od 13.00 u prodavnici Shoe-Be-Do, Terazije 5.

Ovo je konačno prava prilika da upoznaju bend svi brojni ljubitelji Hladnog piva, ponajviše oni koji su jedno očekivali na žalost neostvareno druženje u Beogradu sa Miletom i ekipom, u oktobru uoči njihovog istorijskog koncerta u krcatoj Hali sportova.

Koncertni DVD „Knjiga postanka“, od kritike i publike u Hrvatskoj odlično ocenjen dokument sa nekoliko velikih i spektakularnih koncerata benda, od ove nedelje konačno se može kupiti u Srbiji, u izdanju Long Play-a.

„‘Knjiga postanka’ je nakrcana materijalima sa nekoliko velikih koncerata i to je izdanje za prave fanove Hladnog piva! Čim smo objavili ‘Knjigu žalbe’ snimali smo sve veće koncerte, jer smo htjeli prikazati priču od izdavanja albuma, pa do našeg najvećeg koncerta na Jarunu. Naradili smo se oko DVD-ija dvije godine, ali kritike u Hrvatskoj i regiji kažu da se isplatilo malo više se namučiti“, kaže Mile Kekin u poruci srpskim fanovima.

„Knjiga postanka“ se za početak, pre nego što uđe u širu prodaju, može kupiti na lancima pumpi OMV, Lukoil, Intermol i EKO. Cena je nešto preko 300 dinara.

DVD donosi pesme uživo odsvirane u zagrebačkom Domu sportova iz decembra 2007. godine „Couvert“, „Džepni Bog“, „Kaže stari“, „Carstvo pasea“, „Pitala si me“, „Superman“, „Ranjeni i ludi“, „Konobar“, „Biološki sat“ i „Planeta“.

Sa slavljeničkog koncerta povodom 20 godina postojanja benda pred procenjenih 30.000 posetilaca na zagrebačkom jezeru Jarun u septembru 2008. godine, tu su „Sreća“, „Nije sve tako sivo“ i opet „Planeta“.

„Bonus uživo“ donosi još 17 pesama „Hladnog piva“ sa koncerata u dvoranama Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka – „Rigoletto“, „Utjeha kose“, „Dobro veče“, „Maderfakersi“, „MTV“, „Ne volim te“, „Šank“, „Motor“, „Šef gradilista“, „Bačkizagre stuhpa šeja“, „Princeza“, „Trening za umiranje“, „Kad ti život udahnem“, „Pijan/Trijezan“, „Roštilj“, „Pjevajte nešto ljubavno“ i „Odjava programa“.

Ali to nije sve!!! „Knjiga postanka“ donosi i spotove „Sreća“, „Nije sve tako sivo“, „Superman“, „Pitala si me“, „Biološki sat“ i „Konobar“ featuring Los caballeros.

U svaku od live pesama s albuma ‘Knjiga žalbe’ uvodi nas duhoviti, kratki, crno-beli film u kojima glume članovi benda. Osim izvrsnih koncertnih snimaka koje po želji možete slušati stereo ili 5.1, u ‘Knjigu postanka’ uvršten je dokumentarac ‘Peti dokument’, koji govori o nastanku „Knjige žalbe“, pa sve do toga kako je pripreman koncert na Jarunu. „Peti dokument“ otkriva i neke tajne Hladnog piva – koliko zapravo Mile i drugovi vole folk asa Miroslava Ilića! Nikako nemojte propustiti ovaj muzički dragulj!