Stiže živi Jinx

02.12.2008

Zagrebačka pop grupa Jinx objavit će 5. decembra u Hrvatskoj prvi živi album u karijeri „Jinx Live“, koji će se preko Dallas Records-a u Srbiji pojaviti nekoliko dana kasnije.

„Na njemu se nalazi 15 pjesama, što starih i novih hitova, što posebno odabranih poslastica. To je prvi koncertni album grupe Jinx. Bilo je već krajnje vrijeme da tako nešto napravimo“, kaže gitarista Coco Mosquito za Long Play.

Album sniman na prošlogodišnjoj dvoranskoj turneji benda po Hrvatskoj u korist albuma „Na zapadu“ (2007), sa kojim se bend vratio na scenu posle petogodišnje pauze, najavljuje singl „Ruke“.

Spisak pesama na albumu Jinx Live je sledeći: 1. Hodam 2. Tamo gdje je sve po mom 3. Ljeto 4. Strijele na horizontu 5. Padobran 6. Smijem se 7. Šmiramo 8. Sve se jednom mora vratiti 9. Pored mene 10. Do kraja vremena 11. Brazil 12. Na zapadu 13. Ruke 14. Na čemu si ti? 15. Bye Bye Baby Bye.

Koncertna promocija albuma Jinx Live biće održana 12. decembra svirkom u zagrebačkom klubu Tvornica, a članovi benda su nedavno na konferenciji za novinare najavili da će im to biti poslednji nastup u rodnom gradu za neko vreme.

„Biće to zadnji koncert prije negoli skockamo nekakav novi materijal u neki novi album. Prošla je godina i pol od zadnjeg albuma „Na zapadu“ i mislim da je to više nego dovoljno za promociju tog materijala po koncertima“, objasnio je Mosquito.