Spektakl Džibonija u ispunjenom Čairu

31.10.2015

Giboni

Džiboni (Gibonni) u petak uveče u ispunjenoj dvorani „Čair“ priredio je istinski muzički spektakl za oko 5.000 posjetilaca njegovog prvog koncerta u Nišu!

Nastup je počeo sa „Činim pravu stvar“, a tokom koncerta su se mogli čuti hitovi kakvi su „U ljubav vjere nemam“, „Judi, zvijeri i beštimje“, „Žeđam“, „Tajna vještina života“… Džiboni je koncert završio dva sata kasnije, u velikom stilu, sa dva bisa.

„Velika mi je čast što vas ima ovoliko puno… Hvala što ste došli na ovaj koncert. To mi znači puno“, obratio se Džiboni publici na početku, podsetivši da je prvi put bio u Nišu sa svojim bendom Osmi putnik „prije 28 godina, kao gost Kerbera“.

Praćen mnogoljudnim bendom, u kome se posebno istakla pevačica Stephanie Sounds, Džiboni je Nišlijama udahnuto s puno energije poklonio „Mirakul“, „Temperu“, „Divlji cvijet“, „Oprosti“, „Toleranciju“, „Posoljeni zrak“ … i „Cesaricu“, koju ne peva često uživo.

Posebnu boju koncertu je davao specijalni gost, legendarni gitarista Vlatko Stefanovski koji je sa Dinom Merlinom izveo i klasike svog nekadašnjeg benda Leb i Sol: „Čuvam noć od budnih“, „Pukni vo drvo“ i „Kao kakao“.

„Večeras smo slavili život, slavili smo ljubav“, poručio je pred kraj Džiboni. „Želim vam puno ljubavi i zdravlja. Nek vas Bog čuva!“