Rundek Cargo Trio u Kraljevu, Kruševcu, Zrenjaninu, Beogradu, Novom Sadu

28.10.2015

Rundek Cargo Trio nastavlja koncertnu promociju CD-a „Mostovi“ jesenjom turnejom koja će obuhvatiti 27. novembra Dom društvenih u Kraljevu, 28. novembra Bioskop Kruševac i 29. novembra Pozorišni klub „Zeleno zvono“ u Zrenjaninu. Slede 2. i 3. decembra u Beogradu Bitef Art Cafe, kao i 4. decembra Pozorište mladih u Novom Sadu.

„Dobri ljudi, dragi ljudi, čini se da volite ‘Mostove’. Hvala na tolikom interesu… I vidimo se tamo gdje treba“, poručuju gitarista i pjevač Darko Rundek, violinistkinja Isabel Katala (Catala) i multiinstrumentalista Dušan Duco Vranić, koji će na tim koncertima „ispreplesti novi album sa starim stvarima, koje se nekako uklapaju u duh ‘Mostova'“.

Rundek Cargo Trio prvi put nastupa u Kraljevu i Kruševcu.

Pet godina od prvog albuma „Plavi avion“, Rundek Cargo Trio otisnuo se na novo muzičko putovanje ovog puta preko albuma „Mostovi“. Eklektičnu zbirku od 11 pesama za koje je stihove pisao Darko, a muziku Rundek Cargo Trio, objavila je na CD-u u Srbiji početkom juna 2015. godine promoterska kuća Long Play. S albuma „Mostovi“ najavni singlovi su bili još u jesen 2013. godine „Midnight Calypso“ i na proleće 2015. „Don Juan“ (nastala kao song za istoimenu plesnu predstavu Hrvatskoga narodnog kazališta iz Rijeke, Bitef teatra iz Beograda i Grada teatra Budve).

„Don Juan’ se bavi onim strastvenim i tajanstvenim što povezujemo s tim mitskim zavodnikom iz Sevilje, a doživjeli smo i doživjele u vlastitom iskustvu“, objašnjava Rundek.

Album otvara „Džaba“ i uz „Ima ih“ angažovano odslikava ključne probleme savremenog života ljudi, ne samo na prostoru bivše Jugoslavije… Neophodan kontrast (a možda i rešenje) pruža životna a jednostavna „Mijenjamo mijesto“, a možda i lično nostalgična „Vidova“ Dok „Clouds“ setno plove, „Vitamini“ duhovito govore o dražima starenja, dodatnu dozu egzotike donosi „Indijska“. Naslovni „Mostovi“ daju romantičnu boju albumu, koga na istu notu zatvara polagana „Ne zaboravi me“…

Ulaznice za koncert 27. novembra (20:30) u Poslovnom centru „Melos“ (bivši Dom društvenih) mogu se naći u Poslovnom centru „Melos“, biletarnici kraljevačkog pozorišta i kafeteriji „Flashback“.

Ulaznice za koncert 28. novembra (20:30) u bioskopu Kruševac mogu se naći na biletarnici Bioskopa i u klub „KCK“. Ulaznice za koncert 29. novembra (22:00) u Pozorišnom klubu „Zeleno zvono“ u Zrenjaninu mogu se naći od četvrtka 29. oktobra u Pozorišnom klubu „Zeleno zvono“.

Ulaznice za koncerte 2. i 3. decembra (21:00) u Bitef Art Cafeu mogu se uskoro naći na prodajnim mestima www.eventim.rs i www.ddtickets.rs.

Ulaznice za koncert 4. decembra (20:00) u Pozorištu mladih u Novom Sadu mogu se naći u knjižari u holu Pozorišta mladih i preko www.ddtickets.rs.