Džiboni: „Jednom voliš u životu, bogatu ili sirotu“

28.10.2015

Pop kantautor Džiboni, kog očekuje koncert u petak 30. oktobra (20:00) u dvorani „Čair“ u Nišu, govori o tome koju pesmu najviše voli da peva uživo, da li se bavi profesionalnim održavanjem koncerata, kako je pevati na svetioniku i da li je istinita tvrdnja da „jednom voliš u životu, bogatu ili sirotu“.

Pred dolazak u Niš, Džiboni u video intervjuu kao posebno dragu ističe pesmu „Posoljeni zrak i razlivena tinta“, ali priznaje da nije svaki put raspoložen da je otpeva uživo.

Kako Džiboni bira pesme koje će izvesti na koncertu?

Muzičar iz Splita, poznat po osobenom spoju roka, savremenog popa i dalmatinskog zvuka, kao u pesmama „Oprosti“, „Žeđam“, „Libar“ i „Temperatura“, kaže da mu je stran pojam „profesionalno odrađenog koncerta“.

„Ako ti radiš baš to što jesi, i to vrhunski, ali te nisu prepoznali, bi li se menjao sa nekim da radiš nešto što ne voliš?“, pita se Džiboni, i odgovara:

Koliko su veliki dvoranski koncerti danas realnost? Kako je pevati na svetioniku?

Džiboni će 30. oktobra u hali „Čair“ održati svoj prvi koncert u karijeri u Nišu, gde najavljuje „best of“ repertoar.

„Najveća zvijezda na mom koncertu je pjesma. A u Nišu će biti sve najbolje pjesme koje su ljudima najviše značile kroz sve ove godine. Moje pjesme su otvoreno pismo ljudima koji dolaze na moje koncerte, ljudima do kojih ja želim doći. Poziv mojoj sorti ljudi“, kaže Zlatan Stipišić Džiboni.

Ulaznica za Džibonijev koncert 30. oktobra u hali „Čair“, koji organizuje promoterska kuća Long Play, košta 900 dinara preko mreže Eventim, kao i na prodajnom pultu u Knez Mihailovoj ulici i menjačnici „Pirana“ u Nišu.