Šou Garavog sokaka u Sava centru!

22.03.2013

Garavi sokak

Garavi sokak frontmena Baneta Krstića u četvrtak uveče pretvorio je svoj tradicionalni koncert na prvi dan proleća u Beogradu, prvi put u Sava centru umesto u dosadašnjem Domu sindikata, u istinski, retko viđen muzički šou koji je prodigao publiku na noge i rasplesao je uz hitove kao što su „Teci, teci Dunave“, „Skeledžijo“ i „Biće bolje ako budeš tu“, ali i evergrin „Marina“ i klasik Indeksa „Sve ove godine“.

„Bilo je neverovatno! Bravo Bane! Tvoje pesme su inspiracija! Mogli smo celu noć da vas slušamo…Bilo je super! Trebalo bi češće da nam dolazite! Ovaj Bane ima više talenta i štimunga u šeširu nego cela naša estrada zajedno… Hvala vam što postojite, vaši koncerti su pravo remek delo. Uživali smo slušajući vas i opet ćemo“, komentari na izveštaj dnevnika Blic, možda su najbolji pokazatelji atmosfere iz Sava centra.

Bane i drugovi, (pojačani za tamburaše Ad Libitum), uz skoro savršen zvuk u dvorani, pored dobro znanih hitova kao „Biće bolje ako budeš tu“, „Plavi svitac“, „Teci, teci Dunave“, „Ako tebe ljubit’ ne smem“… izveli su i odlično prihvaćene skorašnji singl „Ja plačem samo kada ljuštim luk“ i na ovom koncertu prvi put uživo izvedenu „Kad su stvari same“, najavu novog album koji je još u nastajanju.

Poseban pečat koncertu dali su gostujući romski pevače sa dunavskih čardi (Stevica Jovanović Čvarak, Boško Jovanović-Boškić i Miodrag Dimitrov–Pisarika), koji su s puno duše izveli „Oči jedne žene“, „Violino ne sviraj“… i uneli u Sava centar neophodan dašak boemije, a Bane i Garavi sokak dodatno su „podložili“ atmosferu retko viđenim kulerskim muzičkim poigravanjem.

Bilo je nadahnutih verzija evergrina poput „Romane“ Đorđa Marjanovića, „Marine“ Roka Granate i „Sve ove godine“ legendarnih Indeksa, ali i podsećanja na dečje pesme o Brzom Gonzalesu i na „ivin voz“, uz koji je na dva mesta u dvorani publika napravila „voziće“ koji su plesali i „vozili“ između redova (Nešto kasnije bend je na trenutak jednu pesmu diskretno ubacio i šumadijsko kolce što je izazvalo desetak mladih posetilaca da se zaista uhvati za ruke u improvizovano kolo tik spred pozornice!).

Konačno, pravi delirijum u Sava centru izazvale su, očekivano, „Ko te ima taj te nema“ i rasplesani „Skeledžija“. Garavi sokak završio je na bis prvi boravak (od verujemo mnogih) u prestižnom Sava centru, odakle je ispraćen ovacijama.

„Garavi sokak je, na svom prvom koncertu u Sava centru, napravio pravu žurku, a za sjajnu atmosferu su se, pored Baneta Krstića, njegovog benda i gostiju, pobrinuli i pojedinci u publici“, izveštava Milan Ćunković, novinar portala www.nadlanu.com, koji zaključuje da je Bane sa drugovima još jednom potvrdio da u Beogradu ima „vernu publiku i, bez obzira na aktuelne vremenske uslove, njoj je, baš kao što je i najavio – doneo proleće“.