Klapa Kambi u Beogradu peva Džibonija, Batu Kovača, Belana…

21.03.2013

Klapa Cambi

Splitska klapa Kambi (Cambi)  18. aprila u Domu sindikata održaće prvi samostalni koncert neke dalmatinske klape u Beogradu, na kome će se predstaviti sa jedinstvenim a capella izvedbama ex-yu pop hitova Gibonnija, Kornelija Bate Kovača, Nene Belana i drugih, uz obavezne izvorne dalmatinske pesme i svoje autorske pop-crossover stvari .

„Ovaj će koncert biti presjek svega toga, uz naglasak na izvorni klapski napjev. Klapa vas može odnijeti u takva crescenda i takva pianissima da poludiš od emocije. Ako je pri tome pjesma koju izvodiš snažna, nema prepreka da se publika i klapa spoje u jedno“, poručuju iz klape Kambi pred dolazak u Beograd.

U svojoj diskografiji klapa Kambi je zabeležila obrade Gibonnijevih hitova kao što su „Libar“, „Oprosti“, „Judi, zviri i beštimje“, uz „Cesaricu“, pisanu za Olivera Dragojevića, a 2012. godine stigla je prestižna nagrada Porin u Hrvatskoj za album „Zar više nema nas“, na kome su hit Nene Belana „Rijeka snova“, klasik Bijelog dugmeta „Sve će to mila moja prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš“…

Klapa Kambi nedavno je objavila album „Piva klapa Kornelija“ na kome su obrade pesama Bate Kovača kao što su „Pjevam danju, pjevam noću“, „Zvao sam je Emili“, „Stanica Podlugovi“, „Jedna zima s Kristinom“, „Ti si mi u krvi“, „Pjesmo moja“..

„Kornelije je vidio na jutjubu izvedbu ‘Ti si mi u krvi’ koja mu se svidjela, pa je došao na ideju da napravi cijeli album svojih pjesama u klapskoj verziji“, kaže Olja Dešić, producent klape Kambi.“Suradnja je bila više nego jednostavna, Bata točno zna šta hoće, puno smo raspravljali skajpom i slao je puno svojih pjesama, a klapa i ja smo mu davali svoje sugestije, imajući u vidu šire eks Yu tržište, pa smo izabrali neku kombinaciju najljepših i najsnažnijih hitova koje uglavnom svi poznaju. Bio sam kor Bate u Beogradu,  da prođemo sve aranžmane prije nego ih klapa otpjeva, uglavnom – divna i plodna suradnja“.

Ulaznice za koncert klape Kambi 18. aprila od sutra su u prodaji na blagajni Doma sindikata i preko mreže Eventim, a cene su 800, 1.00, 1.200 i 1.500 dinara.