Goblini na Arsenal Festu!

25.03.2013

Pank rok sastav Goblini prvo je poznato ime trećeg Arsenal Festa koji će biti održan od 27. do 29. juna u Kragujevcu u prostoru Kneževog arsenala.

„Goblini će pripremiti standardan materijal, najprigodniji za svirke festivalskog tipa, a to je ‘sviraj brzo i udri na prvu'“, poručuje Branko Golubović Golub, frontmen šabačkog benda poznatog po pesmama „U magnovenju“, „Daleki put“, „Anja volim te“, „Luna“, „Ima nas“, „Cipjonka“…

U karijeri Goblina Kragujevac ima posebno značenje – to je prvi grad u kom su devedesetih godina svirali van Šapca, Beograda i Novog Sada, a Golub kaže da je za bend taj nastup (sa Zvoncekovom bilježnicom i grupom Bong) bio „prvi dodir sa ‘realnoššu Srbije’ i prvo shvatanje toga šta ta realnost znači“.

„Svirka je bila sjajna, a nakon toga svirali smo u Kragujevcu bar još deset puta. Atmosfera na koncertima je uvek bila sjajna i uvek se sa osmehom na licu prisećamo tih koncerata“, ističe Golub.

Ulaznice za Arsenal fest 3 od sutra se mogu kupiti preko mreže Eventim po povlašćenoj ceni od 1.500 dinara za  komplet za sva tri festivalska dana (samo 500 kompleta je u prodaji u promo periodu)! Prodajna mesta u Kragujevcu su Dom omladine Kragujevca i Arena Fun Factory Plaza.

Uskoro ćemo saopštiti tačan dan nastupa Goblina, kao i imena ostalih izvođača Arsenala 3, među kojima će biti nekoliko značajnih imena srpskog i regionalnog rokenrola.

Arsenal fest održava se u jedinstvenom prostoru na otvorenom Kneževom arsenalu, nekadašnjoj fabrici municije iz 19. veka, kao i u susednoj Zastavinoj bašti. Na prvom Arsenalu 2011. godine nastupili su Partibrejkers, Hladno pivo, Rambo Amadeus, Jinx, Dubioza kolektiv…

Drugi Arsenal 2012. godine pored velike bine, na kojoj su svirali Stereo MC’s, Therapy, Rundek Cargo Trio, Psihomodo pop, Darkwood Dub… proširen je za još jednu, malu binu u Zastavinoj bašti gde su se predstavili Goribor, Temple of the Smoke, Baobab, Mravi…

Sledi treći Arsenal Fest sa tri bine i mnogo iznenađenja…