Sjajan koncert Marize i u Novom Sadu

05.12.2008

Mariza

Kraljica fada Mariza dan posle beogradskog Save centra održala je 3. decembra podjednako spektakularan koncert pred nekoliko dana ranije rasprodatim Srpskim narodnim pozorištem u Novom Sadu, ocenjuju mediji.

Mariza je Novosađanima već dobro poznata po svojim odličnim CD-ima, ali sva visoka očekivanja sa kojima je publika došla na njen koncert mnogostruko su premašena, ističe novosadski Dnevnik.

List podseća da je Mariza došla u Srbiju u okviru svetske turneje kojom promoviše novi album “Terra” i da je u SNP-u pevala temperamentno, proživljeno i strasno, uz pouzdanu i koloritnu pratnju benda, gde su u prvom planu bile virtuozno odsvirane deonice na portugalskoj gitari, specifičnog blistavog i prozračnog zvuka.

Dnevnik navodi da je koncertom i ne preterano akustičnom prostorom SNP-a uvek i u svakom trenutku dominirao raskošni Marizinin glas, podjednako upečatljiv u tužaljkama potresnog prizvuka i u laganim poskočicama, koje oslikavaju svetliju stranu fada.

Solistkinja je uspostavila odličan kontakt sa publikom, pričajući detalje svoje muzičke biografije i objašnjavajući nastanak pojedinih pesama. Izuzetno zanimljiv trenutak bilo je izvođenje jedne numere koju je Marija otpela praćena jedino ritmički besprekorno usklađenom dionicom bubnjara, piše list.

Dnevnik na kraju ocenjuje da je Mariza pružila prisutnima uzbudljiv, po svim merilima vanserijski i bogat koncertni događaj, kojem su posebnu draž dali Marizina spontanost kao i njena duboka i iskrena predanost muzici, koji su poneli i opčinili publiku.

Hvalospevima se pridružuje i novosadski Građanski list koji kaže da je Portugalka priredila „fantastičan koncert sa velikim energetskim nabojem i muzikom punom emocija, (koji je) digao na noge prepunu salu SNP-a“.

„Ovaj magični nastup, za koji se tražila karta više, Novosađani će pamtiti sve do sledećeg susreta s kraljicom fado zvuka, koja je prvi put gostovala u vojvođanskoj prestonici i ostvarila odličnu konekciju s publikom. Dva sata pesama s lisabonskih ulica koje govore, pre svega, o ljubavi, sudbini i domovini, dirnule su srca prisutnih“, ističe list.

„Divno je pevati za vas, primili ste nas zaista sjajno. Pamtim svaki koncert na kojem mi je publika nahranila srce i dušu, a ovaj koncert je jedan od tih“, prenosi list Marazine reči puštene novosadskoj publici.

Iz Novog Sada izvestio je i beogradski list Danas navodeći da je „vitka i energična pevačica tokom sat i po svojim izvanrednim glasom i scenskim pokretom dominirala scenom, a uz sjajnu igru svetlosti i sjajan zvuk publika je zaista uživala“.