Bajaga peva s Agatom

05.12.2008

Kragujevacka rock grupa Agata objavila je ovih dana za PGP RTS povratnički album „Ceó život je bend“, najavljen istoimenom pesmom i spotom u kojima gostuje Momčilo Bajagić-Bajaga.

„Još kao klinac zapamtio sam Bajagu kao gitaristu Riblje Čorbe i za mene je on apsolutna personifikacija te pesme ‘Ceo život je bend’. Kada sam je napravio zamolio sam Bajagu da bude gost. Na moju veliku radost je prihvatio. Jedini uslov je bio da malo ‘pročisti’ tekst kako bi ga prilagodio sebi da lakše uđe u pesmu,“ kaže vođa Agate Mihajlović Ignjatović za Long Play.

„Spot za pesmu „Ceo život je bend“ u kojoj vokalne dužnosti dele Bajaga i pevaćica Agate Jelisaveta Ignjatović snimljen je u maju u jednoj napuštenoj hali kompleksa kragujevačke fabrike Zastava. „Ako je Kragujevac centar Šumadije, a Šumadija centar Srbije, onda treba pomoći rok grupama iz ovog grada“, rekao je tada Bajaga.

Agata je debitovala albumom „U dubini slatkih nemira“ (1991), a „Ceo život je bend“ je prvi album sa novim materijalom još od „Nekad je sve bilo drugačije“ (2000).