Satrijani u Sava centru: Hoćemo još! Hoćemo još!

25.05.2013

Joe Satriani

Džo Satrijani (Joe Satriani) fantastičnom dvočasovnom svirkom u petak uveče, malo je reći, oduševio je beogradsku publiku koja ga je ustavši na noge ovacijama ispratila iz Sava centra, gde je u okviru evropske turneje promovisao novi album „Unstoppable Momentum“.

„Hoćemo još! Hoćemo još! Hoćemo još!…“, odjekivalo je dvoranom dok je publika prizivala na bis Satrijanija i njegov prateći bend, koji je na koncertu prethodno raspaljivao pored stvari sa novog albuma i stare favorite „The Crush of Love“, „Satch Boogie“, „Always With Me“…

„Divna ste publika! Inspirišete nas! Odličan koncert! Vratićemo se!“, zaključio je druženje sa beogradskom publikom Satrijani, sa kojim su binu delili za klavijaturama i na gitari Majk Kineli (Mike Kineally), basista Brajan Beler (Bryan Beller) i bubnjar Marko Mineman (Marco Minnemann).

Da uživa status gitarskog božanstva potvrdila je gužva koja se posle koncerta stvorila na parkingu Sava centra, gde je masa fanova strpljivo čekala ne bi li uhvatili Satrijanija u odlasku i dobili željene autograme i zajedničko fotografisanje.

Uz dosta manevrisanja Saš je uspešno krišom uspeo da stigne do svog tur busa dvadesetak metara od ulaza u Sava centar, ali je potom pristao da se još nekoliko minuta na vratima autobusa druži sa fanovima.

Satrijani je u Beograd bi ostigao dan pre koncerta, koji je iskoristio za kratak obilazak grada što je posvedočeno zanimljivom fotografijom na njegovom Fejsbuk profilu gde posmatra svoj plakat na reklamnom stubu u centralnom delu grada.

Na sajtu www.rts.rs kaže se da je „sjajnom publikom inspirisani Džo Satrijani održao je fantastičan koncert u Centru Sava“ i da je „pred oko 2.000 ljudi ‘gitarski heroj’ Saš je ‘kidao’ svoje instrumente puna dva sata.

Izveštaj novinske agencije Tanjug, koji je preuzeo www.b92.net, primećuje da je „jedan od najznamenitijih gitarista današnjice Satrijani održao koncert u Sava centru oduševivši oko dve hiljada posetilaca“.

„Na bisu su, uz publiku na nogama, usledile očekivane ‘Crowd Chant’, ‘Summer Song’. Tek se u tim trenucima, kada su oni iz prednjih redova prišli skroz do bine, osetila prava atmosfera gitarskog spektakla, onaj komadić emocija koji je nedostajao da bi se moglo reći da je sve savršeno. Amerikanac je za sam kraj ostavio Rubinu sa kojom je ponovo pokazao svu perfekciju svog gitarskog umeća“, ocenjuje novinar www.popboks.com Vlada Živanović.

Uticajni kritičar Bane Lokner na www.timemachinemusic.org konstatuje: „Odličan koncert, raspoložen bend, sjajna publika! Ko god nije prisustvovao, a želeo je da se nađe ove večeri u Sava Centru, ima puno razloga za žaljenje“.

„Perfektan sound, kakav se ne pamti u, za ozvučavanje tradicionalno nezgodnom, Sava Centru, nadahnuto i energično muziciranje, raspoložena publika koja je nosila izvođače, i na kraju akteri sa svojim liderom koji su se nesebično odužili publici na najrelevantniji mogući način, produženim bisom od nekih 25 minuta“, ističe Lokner.