Rundek oduševio

14.08.2009

Tako glasi naslov današnjeg izveštaja beogradskog dnevnika Blic sa druge večeri tradicionalnog festivala muzike i piva Beer Fest u Beogradu. List piše da je na prostoru beogradskog Ušća „najveća gužva bila u vreme nastupa Rundeka i Carga koji su ponovo prijatno iznenadili publiku“.

„Posetioci su skoro u transu u glas pevali najveće hitove ‘Ena’, ‘Apokalipso’, ‘Ruke’… Koliko su Rundek i Kargo svaki put rado dočekani gosti svedoči reakcija ‘opijene’ publike. Posetioci su ovacijama pozdravljali svaki zvuk proizveden još na tonskoj probi“, konstatuje Blic.

Dnevnik Pres primećuje da su pripale „ovacije Rundeku druge večeri ‘Bir festa'“, i da je sa svojim Cargo orkestrom oduševio hitovima Haustora i numerama iz samostalne autorske faze.

„Rundek i Cargo već dobro poznaju publiku i atmosferu koja prati ovaj najmasovniji muzički događaj kod nas. Nekadašnji frontmen Haustora na svojim nastupima razgaljuje publiku starim hitovima, a kompletan nastup je obogaćen novim pesmama, inspirisanim balkanskim ritmovima. Upravo zbog tako raznovrsnog repertoara publika sjajno reaguje na muziku ovog maga, što je bio slučaj i sinoć“, kaže Pravda.

Tabloid Kurir ističe da su posle nastupa Divljih jagoda „zvezde večeri svakako bili veterani muzičke scene Darko Rundek i Cargo orkestar“, uz alternativnog muzičara Ramba Amadeusa.

Politika procenjuje da je poseta druge večeri premašila prvu a „tome je doprineo Rundek čiji je nastup sa Cargom ponovo podsetio prestoničke ljubitelje pića od hmelja i muzike zašto ga vole“.