Rundek i Cargo večeras na Ušću

13.08.2009

Darko Rundek

Darko Rundek i Cargo orkestar učestvuju večeras na „Beer Festu“ na beogradskom Ušću počinju svoju srpsku mini turneju koja će posle festivalskih nastupa u Nišu i Šapcu kulminirati samostalnim koncertom u nedelju 16. avgusta u Vrnjačkoj Banji.

Na tradicionalnom festivalu muzike i piva pred očekivanih više desetina hiljada ljudi na Ušću, planirano je da Rundek i Cargo izađu na pozornicu u 22:00, posle nastupa Divljih jagoda, a pre Ramba Amadeusa. Darka i drugove očekuje oko sat vremena svirke.

Na „Nišvilu“ (21:00) u prostoru Niške tvrđave 14. avgusta, Rundek planira „otvoriti više prostora improvizaciji budući se radi o džez festivalu“, a izvedbom jedne pesme Šabana Bajramovića (1936-2008) će „odati počast velikanu ciganske muzike“.

Posle svirke 15. avgusta (23:00) na „Šabačkom letnjem festivalu“ u staroj tvrđavi na obali Save, Rundek i Cargo će konačno posle tri festivalska nastupa 16. avgusta održati samostalni koncert na Letnjoj pozornici (21.00) u Vrnjačkoj Banji, gde ulaznica košta samo 500 dinara.

Rundek objašnjava kakva je procedura pred poslednji nastup na turneji u Vrnjačkoj Banji (a i u ostalim gradovima): „Kao i uvijek Cargo će stići u grad, prošetati, upiti impresije, sresti ljude i to će odrediti repertoar i način svirke“.