Ne propustite Letu štuke u Beogradu

12.08.2009

Sarajevski rok sastav Letu Štuke, koji je privukao pažnju beogradske publike izvrsnim koncertom nedavno u Domu omladine, nastavlja svoj pohod ka osvajanju beogradske publike 13. avgusta nastupom na festivalu piva i muzike „Beer Fest“ na Ušću.

Sa gomilom regionalnih hitova stečenih za svega par godina postojanja, kao što su „Sunce“, „Pero Papacoder“, „Tesla“ ili „Bella donna“, Letu Štuke spremno dočekuju susret sa bar nekoliko desetina hiljada posetilaca Beer festa, koji će se desiti od 1.20 u noći između 13. i 14. avgusta.

„Festivalski nastup je poseban izazov, jer dok u Domu omladine sviraš pred 1.000 ljudi koji su došli zbog tebe, sada su u pitanju malo veći brojevi i prilika da se izboriš za novu publiku koja te inače ne bi nikad čula uživo“, kaže frontmen Dino Šaran.

Zanimljivo je da Letu Štuke dele bubnjara Čani Pervana sa Rundekovim Cargo orkestrom. Pošto oba benda nastupaju isto veče Pervan će biti daleko najuposleniji muzičar festivala.

Letu Štuke predstavile su se publici u Srbiji na novosadskom Exit-u 2008, a potom su održale u aprilu prvi koncert u Beogradu u Domu omladine, gde su im gosti bili glumci Sergej Trifunović i Srđan Šika Todorović.

Posle koncerta ugledni www.popboks.com je ustvrdio da je sarajevskom bendu uspelo da „napuni Dom omladine bez besomučne medijske podrške ili grebanja o minuli rad“, dok www.balkanrock.com nije krio iznenađenje što su „Letu Štuke ipak napunili Dom omladine“.

Letu Štuke su rastuću regionalnu popularnost, stečenu hvaljenim albumima Letu štuke“ (2006) i „Proteini i ugljikohidrati“ (2008), potvrdili i 30. maja odličnim koncertom u punoj zagrebačkoj Tvornici, gde im se kao gošća pridružila Remi iz benda Elemental za stari duet sa Dinom „Poljubi je dok spava“.