Rundek i Cargo sutra zatvaraju Trenštaun

01.05.2009

Darko Rundek i Cargo orkestar nekoliko meseci posle sjajnog koncerta u prepunom beogradskom Sava centru vraćaju se pred publiku u Srbiji nastupom na glavnoj bini 2. maja završne večeri festivala „Trenchtown 09“ kod Subotice.

Organizatori festivala koji se održava u etno selu na Paliću saopštavaju da „interesovanje za nastup Rundeka raste kako se približavamo 2. maju“.

„Jedan od najznačajnijih autora svih vremena sa ex-yu prostora okuplja svoj Cargo Orkestar i iz Pariza stiže direktno na palićki Etno kamp. Obzirom na muzičku istoriju autora i količinu pozitivnih vibracija koje svako izdanje Trenchtown festivala po pravilu širi, sve festivalske goste čeka nezaboravan događaj uz zvuke umetnika koji je obeležio savremenu istoriju muzičke umetnosti ovih prostora“, ističu iz „Trenctauna“.

Kako je najavljeno, izuzev muzičkog nastupa na glavnoj festivalskoj bini, Rundek će održati specijalnu konferenciju za novinare.

Osim Darka na Trenčtaunu, koji se održava od 30. aprila do 2. maja, nastupaju i Lajbah, Kanda Kodža i Nebojša, Edo Maajka i drugi.