Rođendansko slavlje Rundeka i Carga na Trenštaunu

03.05.2009

Darko Rundek i Cargo orkestar vratili su se pred publiku u Srbiji nastupom 2. maja završne večeri na glavnoj bini festivala Trenchtown 09 kod Subotice, gde se bend umesto klasične festivalske jednočasovne svirke sa oduševljenom publikom družio preko dva sata uz jedan bis.

Prva svirka još od decembarskog odličnog koncerta u prepunom beogradskom Sava centru, potvrdila je kultni status koji Rundek poodavno uživa u Srbiji, a najveća poseta upravo treće večeri, sa preko 3.000 ljudi na festivalskom prostoru Etno kampa kod Palića, pokazala je ko je bio najveća zvezda Trenchtown-a.

Festival gde su prethodne dve večeri nastupili Kanda Kodža i Nebojša, Edo Maajka, budimpeštanski Belga, Lajbah i drugi, u završnici je ponudio još jedno raspoloženo izdanje Rundeka i Carga. Dočekani skandiranjem publike Rundeku, Cargo se povukao više od dva sata kasnije dirljivom izvedbom „Šala od svile“.

Uz to članovi Carga nisu propustili priliku da pesmom čestitaju rođendan svom pijanisti Dušanu Vraniću (nećemo otkriti koji), a u tome se pridružila i publika.

Rundek i Cargo orkestar nastupiće već 5. maja u klubu „Havana“ u Skoplju, a skraćena postava nazvana Rundek Cargo Trio (uz Darka tu su violinistkinja Isabel i pijanista Vranić) nastupa 7. maja u klubu „Kocka“ u Splitu, 8. maja u Oxygenu u Mostaru i 9. maja u „Maya“ pabu u Zadru. Rundek Cargo Trio 30. maja će svirati na Skoplje džez festivalu.