Rasprodan i novosadski koncert Marize

01.12.2008

Mariza

Najpoznatija svetska fado pevačica Mariza nakon što je rasprodala koncert 2. decembra u beogradskom Sava centru (20.30) pevaće 3. decembra i u ispunjenoj dvorani novosadskog Srpskog narodnog pozorišta (20.30).

Kraljica fada nastupa treći put pred nekoliko dana unapred rasprodatim Sava centrom (to se prethodno desilo 2005. i 2006. godine), a sada je prvi put očekuje susret sa novosadskom publikom na rasprodatom koncertu koji će zbog manjeg kapaciteta dvorane (nešto ispod hiljadu posetilaca) po svoj prilici imati obeležja VIP događaja.

„Moja zamisao koncerta je da privučem publiku bliže sebi, „smanjim“ dvoranu i od nje napravim malu tavernu. Hajde da se tu zabavimo i proslavimo to što smo zajedno. Jer sutrašnjica je neizvesna, a danas smo ovde, i proslavimo, onda, osećanja koja nas čine sličnima“, najavljuje Mariza.

Portugalka mozambičkog porekla, anđeoskog glasa i kratke platinaste kose, posle dve godine vraća se u Srbiju na svetskoj turneji povodom novog albuma „Terra“. Svaku dvoranu u kojoj peva Mariza nastoji da svede u intimnu atmosferu kafea ili taverne svog Lisabona.

„To je upravo autentična fado atmosfera koju želim da dočaram, na koncertu. Svaki pojedinac u publici treba da oseti da samo njemu na ovom svetu pevam. Fado je najintimnija muzika na svetu, deluje na dušu. Tako je publika i doživljava“, ističe Mariza i zaključuje – „fado…to je ljubavnička muzika“, rekla je Mariza beogradskom časopisu Standard pred dolazak u Srbiju.